AK Partili Özkan: CHP Gazi'den sonrası için tek tek özür dilemeli

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme yolculuğunu' eleştiren AK Partili Cahit Özkan, "Atatürk'ten sonra herkesten özür dilemeliler" dedi. Özkan ayrıca gündemlerinde EYT olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısını değerlendiren Özkan, "CHP'nin özellikle Gazi Mustafa Kemal'den sonra neler yaptığına bakacak olursak, herkesten tek tek özür dilemesi gerekir" dedi.

'TEK TEK ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR'

Kılıçdaroğlu'nun çağrısını 'günü kurtarmak' diye yorumlayan Özkan, "Tilki kümes sahibiyle helalleşmek istiyorsa, gözünü kümesteki diğer tavuklara dikmiştir" ifadesini kullandı ve şöyle devam etti: "CHP'nin özellikle Gazi Mustafa Kemal'den sonra neler yaptığına bakacak olursak, herkesten tek tek özür dilemesi gerekir. Bir taraftan, 28 Şubat'ta başörtülü kızlarımıza, inançları nedeniyle okuldan uzaklaştırılan gençlerimize, siyasi tercihi ve yaşam tarzı nedeniyle kamu kurumlarından uzaklaştırılanlara karşı 'helalleşelim' diyor. Diğer taraftan da 'onlar da bizden özür dilesin' diye kendi içlerinden çıkışlar oluyor. Demek ki CHP'nin kafası hâlâ karışık" dedi.

'EYT GÜNDEMİMİZDE YOK'

Özkan basın toplantısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir soruyu da yanıtladı. EYT'nin gündemlerinde bulunmadığı belirten Özkan "EYT'de özellikle vatandaşlarımızın hak ettiği emeklilik standartlarına ulaşabilmeleri için doğru düzenlemeleri koruyacağımızı ifade ettik. Olması gereken emeklilik denklemini hayata geçirmek. Milletimiz için, emeklilerimiz için üzerinde durduğumuz bir düzenlemedir. Yaşı önemsiyoruz. Şu anda böyle bir çalışmamız bulunmamaktadır" diye konuştu.

'DİSİPLİN SÜRECİNİ BAŞLATIN'

İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında Meclis'e gelen fezlekeyi de değerlendiren Özkan, İYİ Parti'ye seslenerek "Disiplin sürecini başlatın" dedi ve şunları söyledi: 

"Eğer siyasette ahlak ve etik kurallarının egemen olmasını istiyorsak, İYİ Parti'nin kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Grup başkanvekilliğinden ayrılmakla toplumda infial yaratan bir konuyu milletimiz elbette unutmayacak. Doğru olan öncelikle Lütfü Türkan'ın kendi siyasi kararıyla istifasını vermesi ve bu çerçevede parlamentoda alınacak kararla da bu süreci sonlandırmasıdır. Yarın toplumun karşısına nasıl çıkacaksınız? Bizim çağrımız İYİ Parti’ye, gelin disiplin sürecini başlatın. Aksi takdirde fezleke Meclis'e gelmiştir. Vakti saati geldiğinde, Meclis'imiz, siyasi parti gruplarımız ve milletvekillerimiz gerekli adımları atmak suretiyle yargı sürecini başlatmasını elbette bilecektir." (DHA)