AK Partili Özhaseki, ‘barınamıyoruz’ eylemlerine ilişkin muhalefeti suçladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ‘barınamıyoruz’ eylemlerine ilişkin açıklama yaptı, muhalefeti suçladı. Özhaseki, “AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik” dedi.

Mehmet Özhaseki
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artan kira ve yurt fiyatlarına karşı öğrenciler Türkiye’nin farklı kentlerinde sokaklara çıkarak ‘Barınamıyoruz’ eylemleri düzenliyor. Öğrenciler, eğitimlerine devam edebilmek için barınma konusunda iktidarın adım atmasını talep ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki açıklama yaptı.

Birçok ilde öğrencilerin yaptığı eylemleri “provokatif” olarak niteleyen Özhaseki, “Sokağa dökülmek herhalde bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma tarafındayız, insanlara yardımcı olma tarafındayız” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’yla görüştüğünü, bakanlığın “müthiş bir çaba içerisinde” olduğunu söyleyen Özhaseki yaptığı açıklamada, “AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibiyse belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar. Yerlerini, yurtlarını arayacaklar” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLİK VE SPOR BAKANIYLA KONUŞTUĞUMDA TATMİN EDİCİ CEVAPLAR ALDIM’

Sosyal medya hesabından öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin yaptığı açıklamayı yayınlayan AK Partili Özhaseki şunları kaydetti:

HERKESTE TELAŞ BAŞLADI: Okulların açılmasıyla birlikte yüz yüze eğitim söz konusu oldu. Böyle olunca herkeste bir telaş başladı. Özellikle bulundukları illerden başka yerlerde eğitim gören gençlerimiz haliyle yurtlara birdenbire müracaat etmeye başladılar. Oradaki yurtların karşılanma oranı bakımından doğrusu Gençlik ve Spor Bakanımızla konuştuğumda çok tatmin edici cevaplar aldım. Bütün şehirlerde hazırlıklarını yapmışlar, kayıtlarını yapıyorlar. Gelen öğrencilere yer meselesinde müthiş bir şekilde bir çaba içerisindeler. Ev sahipliğinde bir kusur gösterilmiyor. Zaten yurtların fiziki şartları da eskiye oranla, hele hele bizim öğrencilik zamanımıza göre çok daha güzel. Bu konuda eminiz.
AK PARTİLİ BELEDİYELER OLARAK KARAR ALDIK: Ancak ola ki yedekte kalanlar olabilir. Onların da barındırılması, okula hazırlık dönemi için imkân sunulması hususunda bizler de AK Partili belediyeler olarak bir karar aldık. Belediyelerimiz tamamıyla gençlerimize yer bulma hususunda yardımcı olacaklar. Belediyelerimiz müracaatlarını bekliyorlar.
MUHALEFETİN İŞİ OLSA GEREK: Bu konuyu provakatif bir şekilde eylem sebebi yaparak sokağa dökülmek herhalde bazı işgüzar muhalefetin işi olsa gerek. Biz iş yapma tarafındayız, insanlara yardımcı olma tarafındayız. Öğrencilerimizin en ufak da olsa problemlerini giderebilme tarafındayız. Bu nedenle AK Partili belediyeler olarak seferberlik ilan ettik. Önümüzdeki günlerde hangi öğrencimiz ihtiyaç sahibiyse belediyelerimize müracaat edebilirler. Arkadaşlarımızın tamamı onların hizmetinde olacaklar. Yerlerini, yurtlarını arayacaklar.

'YALANLAR, SAHTE TİYATROLARI VE PROVAKASYONLAR...'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise İstanbul’da “Barınamıyoruz” diyen 127 öğrencinin neredeyse tamamının "hiçbir barınma sıkıntısı olmadığını" söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan bakan yardımcısı, "Yine bir yalanlar dizisi, yine provokasyon. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanları, sahte tiyatroları paylaşmaya ve provakasyonlara karşı uyarmaya devam edeceğiz. İstanbul’da “Barınamıyoruz” eylemlerine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yok" dedi.

Ersoy eyleme katılan öğrencilerin ikametlerinin araştırıldığı bir görsel de paylaştı. 73 öğrencinin İstanbul'da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı, 12 öğrencinin ikamet kaydının il dışında olduğu, 28 kişinin başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)