AK Partili Metin Külünk’ten YÖK’e FETÖ sorusu: Peki ya diğer üniversiteler?

Şırnak Üniversitesi’nde ortaya çıkan FETÖ yapılanması üzerine AK Partili Metin Külünk YÖK’e seslendi: "Tepeden tırnağa üniversiteleri gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Üniversitesi'nde ortaya çıkan "FETÖ yapılanması" haberlerinin ardından AK Partili Metin Külünk, üniversitelerdeki FETÖ üyelerini ve yapılanmalarını gündeme getirerek YÖK Başkanı Erol Özvar'a çağrı yaptı.  

Külünk, “17/25 Aralık’tan sonra ve de 15 Temmuz’dan sonra üniversitelerin içinden ya da dışından kuvvetli FETÖ şüphesi bulunan ve de bulundukları üniversitede örgüt hiyerarşisinde hareket eden, mahrem imamlara bağlı FETÖ yapısı içinde olup haklarında kuvvetli şüpheye dayalı ihbar mektupları, ihbarlar delillendirilmiş şüpheler ile ilgili YÖK’e intikal etmiş kaç üniversitede soruşturma talebi var?” sorusunu yöneltti.

Eski ve yeni YÖK başkanlarına çağrıda bulunan Külünk, üniversitelerde FETÖ soruşturmalarının genişletilmesi ve sonuca ulaştırılmasını istedi. Külünk, “Kahraman milletimiz üniversitelerde FETÖ ilgili operasyonların yapılıp yapılmadığını an be an takip ediyor edecektir” dedi.(HABER MERKEZİ)