AK Partili esnaf odası başkanı: Kara bataktayız

AK Partili Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı, zamlardan dolayı esnafın zor günler geçirdiklerini "karabatakta olduklarını" söyledi.

Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı.
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM – Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı, lokantacı esnafının en önemli maliyet kalemleri olan kira, elektrik, doğalgaz ve kullandıkları bilumum birçok hammaddeye gelen yüksek zamlardan dolayı esnafın zor günler geçirdiğini, esnaf olarak "kara batakta olduklarını" söyledi.

Özellikle gıda sektöründe yer alan lokanta, pastane ve pideci esnafın maliyet fiyatlarına gelen yüksek zamların önüne geçemedikleri gibi, işletmelerini ayakta tutmak için sürekli borçlandıklarını ifade eden Balcı, “Kazanç sağlamak bir yana hammadde ihtiyaçlarına yetişemez olan esnafımın bir an önce bu durumdan kurtulmasını istiyoruz” dedi.

‘ACİL ÇÖZÜM TALEP EDİYORUZ’

AK Parti üyesi Balcı, "hammadde fiyatlarına sürekli zam yapılmasına karşı önlem alınmasını, gerekirse zamların denetlenmesini ve esnafın kara bataktan kurtulması için gerekli tüm çalışmaların yapılmasını hükümetten talep ettiklerini" belirterek esnafın içinde bulunduğu zor duruma, acil bir çözüm bulunmasını istedi. “Un ve unlu mamuller üretimiyle iştigal eden esnaf ve sanatkarlarımız için un, et, tavuk, şeker, sıvı yağ, doğalgaz ve elektrik gibi temel giderlerde mutlaka ve acilen devlet desteği yani sübvansiyon yapılmalıdır. Böylece hem üretici esnafımız hem de tüketiciler rahat nefes alabileceklerdir” diyen Balcı, aksi takdirde zamlar nedeniyle üreticinin iş yapamaz hale geleceğini söyledi.

Etiketler Çorum unlu mamuller