AK Partili Cora, Medmedev'i Trabzon'a davet etti

Rus tenisçi Daniil Medmedev'in Trabzon'daki olimpik oyunlarda yaşadığı anıları anlattığını hatırlatan AK Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, sporcuyu kente davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Rus tenisçi Daniil Medvedev'i Trabzon'a davet etti. Cora, daha önce Trabzon'da karşılaşmaya çıktığını ve seyircilerden çok etkilendiğini açıklayan Medvedev'e "Bu anılarınızı tekrar yaşatmaya davet etmek istiyorum" diye seslendi.

Medvedev'i 2011'de Trabzon'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda izleme fırsatı bulduğunu söyleyen Cora, "ABD Açık'ta Novak Djokovic'i yenerek şampiyon oldu. Avustralya Açık ve Wimbledon turnuvalarında da önemli başarılar elde etti. Şu anda Profesyonel Tenisçiler Birliğinin sıralamasına göre teklerde dünyanın 2 numarası" diye konuştu. Cora, böyle bir kariyere sahip yıldız bir sporcunun Trabzon'da yaşadığı anısını bir basın toplantısında dile getirmesinin önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avustralya Açık finalinin ardından büyük şeylerin hayalini kuran küçük bir çocuğun hikayesini anlattığı röportajında 15 yaşındayken Trabzon merkez kortta dolu tribünler önünde oynadığı final maçını unutamadığını söylemesi hem ülkemizde hem de Trabzon şehrimizde büyük mutluluk ve heyecan yaratmıştır. Ben de Trabzon milletvekili ve özel bir takipçisi olarak onu ülkemize ve güzel Trabzon'umuza bu anılarını tekrar yaşatmaya davet etmek istiyorum."

Cora Rus tenisçiye sosyal medyadan da seslendiği ifade etti ve paylaşımını hatırlattı. 

Medvedev, Avustralya Açık finalinin ardından basın toplantısında, 2011 yılında Trabzon'da düzenlenen olimpik oyunlar için "Orada belki de bin, iki bin kadar insan vardı. Çok güzeldi, orada olmak inanılmazdı. O anların hayalini kurarsınız, evet daha büyük sahnelerin" demişti. (AA)