AK Partili Çelik'ten Enes Kara açıklaması: İdeolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenler kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "her ölümün bir imtihan" diyerek cemaat yurdundaki baskılar nedeniyle intihar eden 20 yaşındaki genç üzerinden "ayrıştırma" yapıldığını savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cemaat yurdundaki baskıları anlatıp yaşamına son veren tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Enes Kara'nın ölümüyle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir" dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kara'nın ölümüne üzüntü duyduğunu dile getirdi.

"Enes Kara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz" diyen Çelik, "Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir. Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir. Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmişti. Arkasında intihar notu bırakan Kara, "Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını" belirtmişti.

Enes Kara’nın babası kendisinin 25 yıldır Nur Cemaati içerisinde yer aldığını belirterek şunları söylemişti: "Sürekli telefonla oynuyordu. İçine kapanık birisiydi. Fazla konuşmazdı. Çevresiyle falan da konuşmazdı. Videosunu izledim. Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık." (HABER MERKEZİ)