AK Partili Çelebi: Hakim alıyor, hakim salıyor demek ki Türkiye'de demokrasi var

AK Partili Ekrem Çelebi, Türkiye'de demokrasinin olduğunu Ömer Faruk Gergerlioğlu üzerinden 'ispat' etti: Onu içeri alan da hâkimdi, dışarı salan da hâkimdi. Ha, demek ki bu ülkede demokrasi varmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde demokrasi tarifi yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun tutuklanıp serbest bırakılmasını örnek verdi.

Evrensel'in haberine göre Ekrem Çelebi komisyonda şu konuşmayı yaptı: "Biz siyasetçiyiz, siyaset yapacağız ama bizim için ilk önce, birinci derecede gelen devlettir. Bakın, şimdi bir konuşmacımız şöyle söyledi: ‘Demokrasi yok’ diyorlar. Peki, tamam; demokrasi yoksa, sabah Gergerlioğlu konuştu. Onu içeri alan da hâkimdi, dışarı salan da hâkimdi. Ha, demek ki bu ülkede demokrasi varmış, sistem işliyor, bakın sistem işliyor” dedi.

Bunun üzerine HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Bazen sen cezaevine girsen, bazen ben cezaevine girsem…” diye yanıt verdi. Karşılıklı itirazların ardından HDP’li Tiryaki "Ama hep ben cezaevine giriyorsam orada demokrasi yok” diyerek sözlerini sürdürdü.

AKP’li Çelebi, HDP’li Gergerlioğlu’nun cezaevine girmesine ilişkin sözlerini şöyle açıkladı: "Sistem şu: İşinize geldiği zaman tu kaka işinize gelmediği zaman alkış. Burada mesele şu: Anayasa ne diyorsa hâkim savcı ona göre karar verir. Hâkim savcının el kitabıdır, diyor ki: ‘Ya, bu benim, devletin bana vermiş olduğu görev. Burada ne yazıyorsa ben bunu yaparım. Bir yanlışlık mı gördü? Anayasa Mahkemesine gitti, serbest bıraktı, bitti.

CEP TELEFONU VARSA ERDOĞAN SAYESİNDE VAR

Ekrem Çelebi Aralık 2020'de de Ulaştırma Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada cep telefonlarının Recep Tayyip Erdoğan sayesinde var olduğunu savunmuştu. Ekrem Çelebi şöyle konuşmuştu: 

“Denizcilik sektöründe müthiş bir ilerleme kaydettik. Haberleşme bakın -belki gençler bilmeyebilir- manyetolu telefonlar vardı değil mi? Bakın, AK Parti geldikten sonra hamdolsun şu anda herkesin cebinde en azından 2 tane telefon var. İşte bunların sebepleri Recep Tayyip Erdoğan’dır, bunu bilesiniz. Hani dedim ya “yürekli lider” işte yürekli lider budur ben size söyleyeyim. Ya bizden önce, Türkiye’de AR-GE mi vardı Allah aşkına?" (HABER MERKEZİ)