AK Partili Çalık’ın 12 bin liralık ayakkabısına tepki: 4 aylık asgari ücret

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, 12 bin liralık spor ayakkabısıyla Malazgirt Zaferi törenine katılmasına CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tepki gösterdi.

Öznur Çalık'ın ayakkabısının satış fiyatı 11 bin 950 lira.
Google Haberlere Abone ol

MALATYA - Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl törenine AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın ayakkabısı damga vurdu.

Kabinedeki bakanlarla birlikte Bitlis'in Ahlat ilçesine giden Öznur Çalık, helikopterde çektirdiği fotoğrafı sosyal medyasından paylaştı. Çalık’ın piyasa değeri 11 bin 950 lira olan ayakkabısına CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz tepki gösterdi.

‘İŞTE ALIN SİZE AKP SALTANATI’

Kiraz “Halkın vekilleriyiz deyip 12 bin liralık ayakkabı giymek sadece AKP’lilere yakışır” sözleriyle Çalık’ı eleştirdi. Kiraz, “AKP

iktidarında bakandan vekile, özel kalemden danışmana, belediye başkanından il başkanlarına kadar herkes lüks içinde yaşıyor. Evine ekmek götüremediği için intihar eden babaları, kirasını ödeyemediği için sokakta yatan aileleri, sırtında yük taşıyıp evini geçindiren çocuklardan da utanmıyorlar. Altlarında son model araba, kollarında İtalya’nın en pahalı çantaları, ayaklarında 12 bin liralık ayakkabı ama ağızlarında ‘halkın iktidarıyız, halkın vekiliyiz’ naraları var. Çalık’ın ayakkabısı 4 aylık asgari ücret değerinde. Halktan ne kadar uzak olduklarını biz biliyorduk, söylüyorduk artık kendileri de söylüyorlar. İşte alın size AKP saltanatı” ifadelerini kullandı.