AK Partili Büyükakın'dan '100 yıllık hesaplaşma' açıklaması: Sevr heveslileri

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'dan "Yüz yıllık hesaplaşma olacak" sözlerinin çarpıtıldığını savundu: "Sevr heveslilerini ve onlarla beraber çalışanları da iyi biliyoruz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 3 Şubat'ta Çayırova ilçesindeki Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı'nda sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin Çayırova'daki Yerel Yönetimler Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyunları bozduğunu savunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, her bölgesinde, yakın coğrafyasında, uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023’te bunun duruşması olacak. 100 yıllık hesaplaşma olacak. İşte o gün 100 yıllık hesaplamada sayın cumhurbaşkanımızın yanında olacak mısınız" ifadelerini kullanmıştı.  

Tepkiler üzerine Büyükakın, yazılı bir açıklama yaptı. Büyükakın, 3 Şubat'taki toplantıda yaptığı konuşmanın bilinçli şekilde bağlamından kopartılarak çarpıtıldığını iddia etti.

'Söylenmemiş sözlerin söylenmiş gibi bir algı oluşturulduğunu' savunan Büyükakın, 'onunla da yetinilmeyerek şahsını hedef alan acımasız ve ahlaksız bir saldırı kampanyasına dönüştürüldüğünü' söyledi.

Büyükakın, "Tarafımızdan yayımlanan video izlendiğinde açıkça görüleceği üzere, söz konusu toplantıda '2023 yılında, yani yüzüncü yılında Cumhuriyetle hesaplaşacağız' şeklinde bir ifadem asla olmamıştır. Adını, İstiklal Savaşı gazisi bir dededen alan ve bu adı gururla taşıyan Tahir Büyükakın'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetle bir hesaplaşması asla olamaz. Ne bundan önceki konuşmalarımızda ne de çarpıtılan konuşmamızda bu yönde bir imaya bile rastlanamaz. Bizim hesaplaşmamız ancak ve ancak müstevliler ve şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle bir tutanlarla olur" ifadelerini kullandı.

'KURULAN OYUNLARI BOZMAYA BAŞLADI'

Büyükakın, 'çarpıtılan' konuşmanın benzerlerini başka vesilelerle başkaca toplantılarda da defalarca yaptığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Birilerinin 'Sevr' özleminin hiç bitmediğini vurguladığım, Türkiye'ye yönelik saldırıları anlattığım konuşmalardan biridir. 'Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem bölgesinde, yakın coğrafyasında, uzak coğrafyasında oyun kurmaya, kurulan oyunları da bozmaya başladı. 2023'te bunun duruşması olacak. 100 yıllık hesaplaşma olacak. İşte o gün 100 yıllık hesaplaşmada Cumhurbaşkanımızın yanında olacak mısınız?' şeklindeki açık ve net ifadelerim, insaf dışı, ahlak dışı ve bir büyük zorlamayla çarpıtılmıştır."

'Bu ifadeleri çarpıtanlar için kullanılabilecek kötü niyet yakıştırmasının bile kifayet etmeyeceğini' söyleyen Büyükakın, "Türkiye Cumhuriyeti göz bebeğimizdir. Her birimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 100. yılında onu taçlandırmak için mücadele veriyoruz. Tekrarlanan darbelerle 15 Temmuz kalkışmasıyla teröre verilen desteklerle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkma mücadelesinden alıkoymak için mücadele eden Sevr heveslilerini ve onlarla beraber çalışanları da çok çok iyi biliyoruz. Bizim 100 yıllık hesabımız onlarladır" diye konuştu.

Büyükakın, "Hal böyle iken şu saatten sonra yapacağımız tek şey hukuk önünde bu yalan ve iftirayla sonrasında organize şekilde gelişen kötülükle mücadele etmektir" dedi.