AK Partili Bostancı'nın oğlu Genel Müdürlüğe atandı

AK Partili Naci Bostancı'nın oğlu Afşın Burak Bostancı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Nihat Hatipoğlu'nun YÖK'teki görev süresi uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı bakanlıklara ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş getirilirken, Diyanet, Enerji ve Sanayi Bakanlığı, Vakıflar ve YÖK'e de atamalar yapıldı.

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç merkeze alınırken, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeliğine Bayram Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne Abdurrahman Aydın, Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul Vakıflar I. Bölge Müdürlüğüne Hayrullah Çelebi getirildi. Bazı isimler de görevden alındı. Bu isimler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Sönmez oldu.

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞINA AKP’Lİ BOSTANCI’NIN OĞLU ATANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yapılan atamalar arasında dikkat çekici bir isim yer aldı. Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğüne Afşın Burak Bostancı, Nükleer Düzenleme Kurulu üyeliğine ise Suat Ünal getirildi. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın oğlu olan Afşın Burak Bostancı, 2008 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan iki yıl sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda Enerji Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2013 yılında Enerji Uzmanı olan Bostancı, daha önce 5 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Nükleer Düzenleme Kurumu Kurul üyesi olarak atanmıştı.

ÜNİVERSİTELERDE ATAMA FURYASI

Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Uzun, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Harun Çiftçi, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İbn Haldun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Atilla Arkan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper atandı.

11 Mart 2017 yılında YÖK üyeliğine atanan Nihat Hatipoğlu'nun görev süresi uzatıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler atama Resmi Gazete