AK Partili Birinci: İmamoğlu'na verilen cezada hesap hatası var

AK Parti MKYK Üyesi Birinci, İmamoğlu'na verilen cezanın yanlış hesaplandığını savundu: Gördüğüm kadarıyla kararda 4 usul ve maddi eksik var. Kanaatime göre 1 yıl 19 ay 15 gün olması lazım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "YSK üyelerine hakaret" gerekçesiyle verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin tartışmalar sürüyor.  

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve avukat Mücahit Birinci, “Cezada hesap hatası gözüküyor” dedi.

24 TV yayınına katılan Birinci, "Benim gördüğüm kadarıyla kararda 4 usul ve maddi eksik var. Savcı da istinaf yetkisini kullanmıştır. Sonuç cezada hesap hatası gözüküyor. 2 yıl 7 ay 15 değil benim kanaatime göre 1 yıl 19 ay 15 gün olması lazım" diye konuştu.

'Cezanın artırılacağı' iddialarını doğru bulmadığını ifade eden Birinci, şöyle devam etti: "Büyük ihtimalle bunun İstinaf ve Yargıtay’dan döneceğini hukukçuları ona söylemiştir. Burada dikkat edilmesi gereken şey şu, kararı eleştirebiliriz ama kararla bağlıyız, değerli yargıçlara bühtanda bulunamayız, hakaret edemeyiz. 'Kanun yollarını tanımıyoruz, mahkemeyi de basarız' diyemeyiz. Kararı eleştirirsek üst mahkemeleri götürürüz.” (HABER MERKEZİ)