AK Partili belediyeden 'madenci heykeli' savunması: İhya ettik

"Büyük Madenci Yürüyüşü" anısına yapılan Zonguldak Kozlu’daki Madenci Anıtı'nın heykeltıraşı Metin Yurdanur'dan habersiz mavi-sarı renklerine boyayan AK Partili belediye, tahribatı savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zonguldak'ta "Büyük Madenci Yürüyüşü" anısına yapılan madenci heykelini heykeltıraşı Metin Yurdanur'dan habersiz sarı-maviye boyayarak tahrip eden Kozlu Belediyesi, 'heykelin ihya edildiğini' savundu.

İşlemi "vandallık" olarak niteleyen Metin Yurdanur, belediye başkanına ulaşamadığını söylemişti.

Belediyenin Facebook hesabından konuya dair şu açıklama yayınlandı:

'TÜM SORUNLARI ÇÖZDÜĞÜMÜZÜN KANITI'

"İlçemiz girişinde bulunan Madenci Heykeli zaman içinde mevsim şartları ve diğer etkenler nedeniyle zarar görmüş, çatlaklar oluşmuş, boyası bozulmuştur. Bu nedenle gerekli restorasyon çalışmaları yapılarak madenci kentimizin sembolü Madenci Heykeli ihya edilmiştir.

Restorasyon çalışmalarında yıllardır maden işçi kıyafeti olan renkler özellikle dikkate alınmış bu husustaki hassasiyetimize rağmen son günlerde bazı basın yayın organlarında bu konuda spekülasyonlar yapılmaktadır.

Ne mutlu ki; Kozlu'da tüm sorunları çözdüğümüzün kanıtı madencinin çizmesinin rengi tartışma konusu oldu. Madenci Kenti olan Kozlumuzda bugüne kadar şehit olan tüm madencilerimizin isimlerini ölümsüzleştiren anıtı yine 263 maden şehidimiz anısına yapılan anıtı ve diğer madenler ile ilgili anıtlar ve meydan düzenlemeleri tarafımızdan yapılmıştır. Bu vesile ile Amasra'da meydana gelen kazada şehit olan 41 madencimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz." (HABER MERKEZİ)