AK Partili belediye Halk Ekmek'i engelledi vatandaşlar tepki gösterdi: Yeter artık ya

İBB'nin kurmak istediği Halk Ekmek büfesine AK Partili Ümraniye Belediyesi zabıtaları engel olmak istedi. Vatandaşlar, "Yeter artık ya. Bırakın insanlar ucuz ekmek alsınlar" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Santral metro durağı çıkısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Halk Ekmek büfesi kurmak istediği noktaya kamyonet çekti. Alanda Ümraniye Belediyesi ve İBB'nin zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı. Geçtiğimiz günlerde de Üsküdar ve Sancaktepe'de İBB tarafından kurulmak istenen Halk Ekmek büfelerine ilçe zabıtaları engel olmak istemişti.

'EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ'

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya hesabından Ümraniye'de yaşanan arbedenin videosunu paylaşarak, "Ekmeğin siyaseti olmaz. Bugüne kadar İstanbul genelindeki 533 Halk Ekmek büfesinin 100'e yakını CHP'li belediyelere yerleştirilmişti ve hiçbir sorun yaşanmamıştı. Şimdi İBB Meclisi'nden oy birliğiyle geçen büfelerin Ümraniye ve Üsküdar'da engellenmesini anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maalesef Ümraniye Santral Metro durağı çıkışında yine bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Ancak tarihe not düşmek isterim ki Halk Ekmek tarihi mücadeleler tarihidir. Halkın ekmeğini engelleyemeyeceksiniz. #halkınekmeği kutsal davamızdır" ifadelerini kullandı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırıma tepki gösteren bir Ümraniyeli, "İsmet Yıldırım burayı niye engelliyor? Böyle bir şey olmaz. Biz destek verdik ona. Ekmek vermesin diye mi verdik biz oy ona? Biz geldiği gibi göndeririz onu. Yanlış yapıyor İsmet Başkan" ifadelerini kullandı.

'ENGEL OLMAK İSTEYENLER, BİR DE SİZ GİRİN ŞU KUYRUKLARA'

Üsküdar'daki Halk Ekmek büfesinin engellenmeye çalışılmasına da Üsküdarlılar tarafından, "Biz sevmiyor muyuz sıcak ekmek yemeyi fırınlardan? Yeter artık, insanların canını bezdirdiniz. Ben Kirazlıtepe sakiniyim, Kirazlıtepe'de evlerimizden ettiniz. Çekin artık yakanızı insanlardan. Bir ekmek büfesidir, bırakın insanlar ekmeklerini yesinler. Ucuz ekmek alsınlar. Yöneticiler, engel olmak isteyenler, bir de siz gelin girin şu kuyruklara" sözleriyle tepki gösterildi.