AK Partili belediye, çocuklar için yapılan etkinliği engelledi

AK Partili Zeytinburnu Belediyesi, İBB'nin '500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz' adlı etkinlik otobüsünü engelledi ve "Çocuklarımızın üzülmesinin sebebi işbilmezliktir" diye açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü Zeytinburnu'nda çocuklarla buluşacaktı. AK Partili Zeytinburnu Belediyesi etkinlik için izin alınmadığı gerekçesiyle çocukları alandan çıkardı, etkinliğe ait malzemeleri de topladı. 

Zeytinburnu Belediyesi tepkiler üzerine yaptığı açıklamada etkinlik için izin alınmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: 

“Belediyemize ait alanlardaki etkinlikler için izin alınması gerekmektedir. Bütün kurumlar için geçerli olan bu durum çok iyi bilindiği hâlde, daha önce araç girmemiş bir yeşil alana otobüs çekilmesinde iyi niyet göremiyoruz. Çocuklarımızın üzülmesinin sebebi bu iş bilmezliktir.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Sebep? Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile. Vatandaşı görmeyen, şuradaki çocukların mutluluğunu hissedemeyen bir anlayışın tezahürü bu davranış. Bu anlayıştan hep birlikte kurtulacağız hem de çok yakında” ifadelerini kullandı.

AKP’li belediyenin müdahalesini tepki gösteren bir diğer isim de CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ oldu: "AKP’li Belediyelerin yaptığı ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalarına bu kez çocuklar maruz kaldı. İlçemize gelen İBB’ye ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü belediye ekiplerince kaldırıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin yaptığı bu ayıbı kınıyoruz.” (HABER MERKEZİ)