AK Partili belediye camiyi Hazine'ye satıyor: CHP'li üye tepki gösterdi

AK Partili Çekmeköy Belediyesi, üzerinde cami ve aile sağlığı merkezinin bulunduğu 5 araziyi Hazine’ye satacak, karşılığında ise boş araziler alacak. CHP'li Sami Yayla, "Sistematik bir yağma" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çekmeköy Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumunda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediyeye ait olan, üzerinde cami, ağız ve diş sağlığı merkezi ile aile sağlığı merkezlerinin bulunduğu beş arazinin yaklaşık 21 milyon TL bedel ile Hazine’ye devredilmesi teklifi görüşüldü. Belediye, devrettiği taşınmazların karşılığında da Hazine’den Ömerli Mahallesi’ndeki yaklaşık 7 bin ve 7 bin 400 metrekarelik iki arazi alacak. Bu iki arazinin toplam bedeli ise yaklaşık 21 milyon TL olarak belirlendi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, karar Belediye Meclisi’nde CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin tüm itirazlarına ve tepkisine rağmen AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Söz konusu taşınmazların satış gerekçesi de “Salgının belediyemize ekonomik etkilerinin an alt düzeyde tutulması ve yatırımlara kaynak sağlanması” olarak açıklandı.

'SİSTEMATİK BİR YAĞMA'

CHP’li Meclis Üyesi Sami Yayla, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Kaynak yaratma adına, kamuya ait yerleri kamuya satıyorsunuz. Bunu sistematik bir yağma olarak görüyoruz. Önce okul yerlerini sattınız, şimdi de üzerinde cami, aile sağlığı merkezi ile ağız ve diş sağlığı merkezi olan yerleri Ömerli’de bulunan ve Hazine’ye ait olan arsalarla takas edeceksiniz. Sonrasında da bu yerleri arsa lobilerinin önüne koyacaksınız. Biz bunu çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı. (KAYNAK)

Etiketler çekmeköy ak parti