AK Partili başkandan personele mobbing iddiası: Erdoğan'a oy verip telefonla çekin

AK Partili Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'un personeline, 28 Mayıs'taki seçimde Erdoğan'a oy vermeleri ve oy pusulasının fotoğrafını çekmeleri konusunda mobbing yaptığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak Kilimli Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Kamil Altun'un belediye personeline pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verip oy pusulasını cep telefonuyla çekmeleri konusunda mobbing yaptığı iddia edildi.

İlçeyi karıştıran iddialar üzerine bugün belediye hoparlöründen yasal seçim konuşmasını yapan CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, "Efendi kul ilişkisini zorlayan bu iddialar karşısında seçim günü sandıkların bulunduğu kabinlere cep telefonu ile girilmesini engelleyeceğiz" dedi.

Sarıal konuşmasında şunları söyledi: "Kilimli Belediyesi'nde çalışan personele pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeleri konusunda baskı yapıldığını öğrendik. Sandık görevlileri ve müşahit arkadaşlarla yaptığımız toplantıda bu konuda kendilerine eğitim verdik. Yasal olarak oy sandığının bulunduğu kabine cep telefonu ile girilemez. İlçe Seçim Kurulu'nun bu konuda kesin talimatı var. Sandık görevlilerimizin ve müşahit arkadaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini istedik. Bu efendi-kul ilişkisini zorlayan bir talep. Bu baskıya asla müsaade etmeyeceğiz. Halkın özgür iradesine müdahaleye geçit vermeyeceğiz" dedi.