AK Partili başkandan maden ocağına karşı çıkan bölge halkına destek

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, Enez’in Şehitler köyü civarında yapılmak istenilen bentonit maden ocağının açılmasına karşı çıkan köylülere destek verdi.

AK Parti Enez İlçe Başkanı Ali Mercanoğlu, protestoda bir konuşma yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne'nin Enez ilçesinde Benez Madencilik tarafından Bentonit maden ocakları yapılmak istenmesi üzerine önceki gün Enez halkı, 'Halkın Katılım Toplantısı'nın kapalı bir mekânda yapılmasına tepki gösterdi.

Enez'de Benez Madencilik tarafından "Bentonit Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme, Öğütme ve Paketleme Tesisi İlavesi Projesi” yapılmak istenmesine bölge halkı karşı çıkıyor. Edinilen bilgiye göre projenin 8 bin dönüm tarım arazini ve 22 bin dönüm orman arazisini yok edeceği kaydedildi.


AK Parti Enez İlçe Başkanı Mercanoğlu da maden ocağının yapılmasından hemşerilerinin rahatsız olduğunu dile getirdi. Mercanoğlu şunları kaydetti:

"Son günlerde ilçemizde gündemi en çok meşgul eden ve hemşerilerimizi rahatsız eden en önemli konulardan biri de Işıklar Köyümüz civarında açılması planlanan betonit maden ocağı. Burada açılması planlanan maden ocağına en baştan itibaren karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Muhtarları Dernek Başkanı. Mustafa Çavuş ve köy muhtarlarımız ile birlikte, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, konu ile ilgili görüşlerimizi ilettik. Gerek devletimiz tarafından bölgede gerçekleştirilen bunca yatırıma, gerek geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan bölge halkına vereceği zararı vurguladık” dedi.

'KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Son olarak Şehitler Köyü’nde düzenlenen toplantıya da katılarak, konu hakkındaki görüşlerini dile getirdiklerini söyleyen Mercanoğlu, “Her zaman olduğu gibi; milletimizin yararına olacak her türlü hizmete ve yatırıma evet, lakin başta insanımıza, hayvanlara, bitkilere, ormanlara, ekili alanlarımıza, sularımıza ve doğaya zarar verecek her müdahaleye hayır diyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.