AK Partili başkandan İmamoğlu ve Akşener’e teşekkür

İBB'nin Gümüşhane'de yaptırdığı bilim sanat merkezi açılışında konuşan İmamoğlu, "Benim Gümüşhane’de sarılmayacağım, Türkiye’mizde sarılmayacağım tek bir vatandaşımız yaşamıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Fatih Saygın

GÜMÜŞHANE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Gümüşhane'de yaptırdığı Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi'nin açılışını İBB Başkanı İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdi.

Açılışa katılan Gümüşhane'nin AK Partili Belediye Başkanı Ercan Çimen'e teşekkür eden İmamoğlu, "Keşke milli eğitimden dostlarımız, üst seviyeye kaymakamımızdan, müdürümüze kadar burada olsaydılar. Onların buraya gelmemesine vesile olan kim varsa yanlış yapıyor" dedi

Akşener ve İmamoğlu 2019 yılında İBB İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken yakalandığı Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Mustafa Canlı'nın adına 3 dönem belediye başkanlığını yürüttüğü memleketi Gümüşhane'de adına yaptırılan merkezin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa İmamoğlu ve Akşener'in yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AK Partili Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve çok sayıda siyasi ile Gümüşhaneli katıldı.

AKŞENER VE İMAMOĞLU'NA YOĞUN İLGİ

Açılış dolayısıyla alanda yoğun bir kalabalık oluştu. Akşener ve İmamoğlu gösterilen ilgi nedeniyle alana girmekte zorlandı. İki isim okula girerken partileri tarafından atlı gösteri ile karşılandı. Gümüşhaneliler Akşener ve İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek için yoğun çaba sarf etti.

ÇİMEN: EKREM İMAMOĞLU BEYEFENDİYE TEŞEKKÜR EDERİM

Törende konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, sözlerine partisinin döneminde ilinde hayata geçirilen projeleri aktararak başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve il milletvekillerine teşekkür eden Çimen, "Merhum Belediye Başkanımız Mustafa Canlı adına İBB tarafından yaptırılan okul açılışı adına buradayız. Taraflı tarafsız herkesin ağabeyi oldu. Biz Gümüşhane’ye hizmet bayrağını ondan devraldık. İsmini ilimizde bir parka vererek adını yaşatma sözümüzü tuttuk. Mustafa Canlı adına yapılan okul için de İBB'ye, Ekrem İmamoğlu beyefendiye ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İMAMOĞLU: HİZMETİN A PARTİSİ B PARTİSİ YOK

Alkış eşliğinde sahneye gelen İmamoğlu, Mustafa Canlı'yı Gümüşhane belediye başkanlığı döneminden tanıdığını aktararak ülke sevdalısı bir insan olduğunu dile getirdi. Okulu 11 ay gibi kısa bir sürede bitirdiklerini belirten İmamoğlu, "Gümüşhanemize hayırlı olsun. Burada atölyelerde, deneysel imkânlarıyla, stüdyolarıyla bu üstün yetenekli çocuklarımız dünyanın geleceğine hazırlanacaklar. Bazı açılışlar yaparken yaptığımız hizmetin tek sahibi var milletimiz. Dolayasıyla devletimizin bu eserini, burada sizlere sunarken o yaptı bu yaptı demiyoruz. Gönlüm hep şunu ister; ortaklaşalım. Gümüşhane Belediye Başkanımız burada. Teşekkür ediyorum kendisine. Çünkü bu emanet onların. Bunun A Partisi, B partisi, C partisi yok. Yapılan milletimize kalıyor. İyi yapılan her şey milletimize ait oluyor" diye konuştu.

İMAMOĞLU: POLİS OLMADAN KARAKOL AÇTIK

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Ben devletimizin, milletimizin hizmetine hangi husus varsa davet edildiğim ortama koşa koşa giderim. Kimin yaptığına bakmam elim çatlarmışçasına alkışlarım. Dolayasıyla bugün keşke Milli Eğitim Teşkilatımızdan dostlarımız, üst seviyeye kaymakamımızdan, müdürümüze burada olsaydı. Polis olmadan karakol açtık. Bu hoşuma gitmiyor üzülüyorum, canım yanıyor. Onların gelmemesine vesile olan kim var ise yanlış yapıyor, bu yanlıştan dönünüz. Doğru bir tavır değildir. Doğru olan şey Gümüşhane Belediye Başkanı'nın buraya gelmekle yaptığıdır. Protokol kursak, kocaman sarılsak birbirimize ne olur Allah aşkına. Bu milletin bir birine sarılmanın dışında ne arzusu olabilir. Benim Gümüşhane’de sarılmayacağım, Türkiye’mizde sarılmayacağım tek bir vatandaşımız yaşamıyor. Nasıl bu Gümüşhane Belediye Başkanı için böyleyse, benim için de öyledir."

AKŞENER: TÜRKİYE SAKİNLEŞMELİ

Son olarak sahneye gelen İYİ Parti lideri Akşener ise Gümüşhane'de Türkiye adına çok önemli bir fotoğraf verildiğini söyledi. Bu birlikteliği sağlayanın Mustafa Canlı olduğunu dile getiren Akşener, "Normal şartlarda siyasi rekabetin, hele seçime doğru gidilen dönemde o rekabetin sertleşmesi normaldir. Türkiye’de biraz daha sakinleşsek iyi olur. Asıl olan burada her türlü siyasi partiye oy veren arkadaşlarımız, hemşerilerimiz var. Her biri Mustafa Canlı için burada" sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve okul gezildi. Programın ardında Meral Akşener Ankara'ya dönmek üzere Trabzon Havalimanı'na giderken İmamoğlu da bir dizi ziyarette bulunacağı Erzincan'a hareket etti.