AK Partili başkan için rüşvet suçlaması: 'Vermedim otelim mühürlendi'

Filyos'ta otel inşaatı bulunan Serkan Galip Güpgüpoğlu'na rüşvet vermediği için tesisinin mühürlendiğini iddia etti. Belediye Başkanı Ömer Ünal iddialara yanıt vermedi.

Serkan Galip Güpgüpoğlu (solda) başkan Ünal'ın tutumu nedeniyle otelini satışa çıkardığını açıkladı.
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma İlçesine bağlı Filyos beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Ömer Ünal, kendisi hakkında 100 bin lira rüşvet istediği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan iş insanı Serkan Galip Güpgüpoğlu'nun 4 yıldızlı otel inşaatını mühürledi.

Batı Karadeniz'in turistik beldesi Filyos'ta 450 yatak kapasiteli 4 yıldızlı bir otel yatırımı yapan Serkan Galip Güpgüpoğlu, kendisinden 100 bin lira rüşvet istediğini iddia ettiği AK Partili Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

'RÜŞVETİ RÜŞVETLE ÖDEMEK İSTEDİ'

İddiaya göre, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'ın Çaycuma 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Görevi kötüye kullanmak", "Kamuyu zarara uğratmak" ve "4 milyon lira zimmet" suçlamasıyla bir başka davadan yargılanıyordu. Güpgüpoğlu başkanın bu davayı kazanmak için bilirkişiye para verdiğini söyleyerek beldede otel inşaatı olduğu için kendisinden para istediğini söyledi. Galip Güpgüpoğlu bu parayı vermeyeceğini belirtince başkanın kendisine husumet beslediğini iddia etti.

'VERMEZSEN OTELİ MÜHÜRLERİM DEDİ'

İş insanı Galip Güpgüpoğlu, başkan Ünal'ın rüşvet teklifini kabul etmeyince "Vermezsen oteli mühürlerim" cevabı aldığını belirterek, "Başkan yargılandığı davaya bakan bilirkişiye 100 bin lira vereceğini, bu parayı da benim ödememi söyledi. Ben bu parayı vererek suça ortak olmayacağımı ifade edince de oteli mühürletmekle tehdit etti" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Belediye başkanı kendisini tehdit edince Çaycuma Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Güpgüpoğlu, "31 Ağustos 2021 tarihinde savcılığa giderek başkanın benden 100 bin lira rüşvet istediğini, vermediğim taktirde otel inşaatımı mühürleyeceğini söylediğini ifademde belirterek suç duyurusunda bulundum. Suç duyurusu tarihinden sadece bir hafta sonra 8 Ağustos 2021 tarihinde otelim sudan sebeplerle mühürlendi. Yaklaşık 8 yıldır devam eden inşaata başkan defalarca geldi. 8 yıl süresince bir kez dahi mühürlemeyen otel ben rüşvet vermeyince mühürlendi" dedi.

OTELİ SATILIĞA ÇIKARDI

Belediye başkanının daha önce de kendisinden festivalde çıkacak sanatçılar için 110 bin lira istediğini ve vermediği için aralarının açıldığını belirten Güpgüpoğlu, "Bölgeye yatırım yapmak için Kayseri'den geldik. Ama sürekli talepte bulunarak çok bunalttılar. Resmen yıldım. Burnumuzdan getirdiler. Ben de çareyi otelimi satılığa çıkarmakta buldum. Bu tip belediye başkanları bir daha başkasına yapamasın diye suç duyurusunda bulundum. Umarım görevden alırlar" dedi.

Serkan Galip Güpgüpoğlu'nun iddialarını sormak için aradığımız Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın özel kalemi ise "başkanın bu konuda açıklama yapmak istemediği" yanıtını verdi.