AK Partili başkan halk röportajlarına kızdı: 'Yeni belediye binası yapacaksam sana ne?'

Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Zeybek yeni belediye binası yapacağını açıkladı. Gazeteci Nail Azbay bu konuda sokak röportajları yaptı. Başkan Özbek "Kendini basın mensubu zanneden biri gidiyor vatandaşa soruyor. 'Belediye binası yapılsın mı yapılmasın mı' diyor. Yapacaksam sana mı soracağım. Kimsin sen?" diyerek gazeteci Özbay'ı hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol

AFYONKARAHİSAR - Yeni belediye binası yapılacağı açıklanan Afyonkarahisar'da sokakta röportajlar yaparak bu konuda görüşleri yansıtan gazeteci, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in tepkisini çekti.

İnternet haberciliği yapan gazeteci Nail Azbay sokağa inerek, vatandaşlara ‘yeni bir belediye binası yapılsın mı yapılmasın mı?’ diye sordu. Sokak röportajlarında vatandaşlardan kimisi, yeni belediye binası yapılmasına olumlu bakarken, kimisi de ‘gereksiz’ olarak değerlendirdi.

'İSLAM'IN ALTINCI ŞARTI HADDİNİ BİLMEK' 

mehmet zeybek
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek

 

Belediyenin dün geçekleştirilen mart ayı meclis toplantısında konuşan AK Partili Mehmet Zeybek, gazeteci Nail Azbay için “Bazılarının haddini bilmesi gerekiyor” dedi. Zeybek şöyle konuştu:

“Kendini basın mensubu zanneden biri gidiyor vatandaşa soruyor. 'Belediye binası yapılsın mı yapılmasın mı' diyor. Yapacaksam sana mı soracağım. Kimsin sen. İslam'ın şartı kaç demişler. 5 demişler. Diğeri 6 demiş. Neden altı diye sormuşlar. 6’ncısı haddini bilmek demiş. Bazılarının haddini bilmesi gerekiyor. Kusura bakmasın. Burada bu meclisin almadığı bir kararı uygulayacak değiliz. Alınan kararı sonuna kadar uygularım. Bu hususta bilginiz olsun istedim.“

'HALKIN GÖRÜŞÜ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?'

nail azbay
Gazeteci Nail Azbay

 

Belediye başkanının bu açıklaması üzerine gazeteci Nail Azbay ise “Biz gazeteciler kamu görevi üstleniyoruz. Belediye yeni bina yapacağını söylüyor, biz de bu kararı halka sorduk. İçlerinde olumlu bakanların yanın da eleştiren insanlar da oldu. Halkın görüşü kimi niçin rahatsız ediyor anlamadım. Belediye başkanının da bu tutumuna bir anlam veremedik. Biz şehrimiz adına doğru bildiğimiz işleri yapmaya devam edeceğiz” dedi. (DUVAR)