AK Partili Aydemir’den ‘faturada devlet desteği gösterilsin’ önerisi

AK Partili Uğur Aydemir, doğalgaz faturalarında devletin verdiği desteğin gösterilmesini önerdi, bunun yapılması durumunda vatandaşın “devletine teşekkür, Allah’a hamedeceğini” söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Döviz kurunda yaşanan artışla birlikte elektrik ve doğalgaz faturaları cep yakıyor. Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerinde AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a öneri geldi.

Bir aileye gelen doğalgaz faturasını aylık 300 TL üzerinden örneklendiren Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Aydemir, aslında bu tutarın bin 200 TL olduğunu, geriye kalan 900 TL’nin devlet tarafından karşılandığını söyledi. Vatandaşa sadece 300 liranın yansıtıldığını belirten Aydemir Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a seslenerek, vatandaşa gelen faturalarda devlet desteğinin gösterilmesini önerdi ve şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, eğer bu devlet desteğini faturalarda gösterirsek, belirtirsek vatandaşlarımız, devletinin kendisine ne kadar sahip çıktığını, ne kadar destek sağladığını ve devletinin ne kadar güçlü olduğunu görür ve devletine teşekkür eder ve Allah'a da hamdeder diye düşünüyorum.”

BAKAN DÖNMEZ VATANDAŞ’A YANSITMADIKLARINI SÖYLEMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında doğalgaz fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Maliyet artışı yaşandığını belirten Bakan Dönmez, bunun konutlara ve küçük tüketiciye yansıtılmadığını, devlet tarafından karşılandığını belirterek, "Enerji fiyatındaki artışın hepsini tüketiciye yansıtmıyoruz. Devlet 160 milyar TL'lik fedakârlık yaptı. Biz bu büyük maliyetin bir kısmını üzerimize aldık. 4'te 3'ü devlet karşılıyor” demişti.