AK Parti'den Peker açıklaması: Bu tür iddialar kılı kırk yararcasına araştırılmalı

Sedat Peker'in iddiaları sorulan AK Partili Özkan, “Bu tür iddialar kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Sayın Bakanımızın kendisiyle ilgili varsa bir iddia soruşturulması çağrısı belli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Soru üzerine organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Bu tür iddialar hukuk devletinde kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Biz de siyasi olarak bugüne kadar çetelerle, mafyalarla, derin ve paralel yapılarla çarpışa çarpışa mücadele ede ede geldik” yanıtını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde belirtilmiş olan suçların “klasik, istikrarlı ve planlı bir uygulaması haline dönüştüğünü” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminden beri Filistin meselesinin çözümü her türlü sürecini denediğini ifade eden Özkan, “Türkiye ve İsrail diplomatik ilişkilerinin maslahatgüzar seviyesine indirilmesi, özellikle terör devleti İsrail'in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı hadsiz ve savaş suçu niteliğindeki uygulamalarına en güzel cevap niteliğine gelmiştir” diye konuştu.

'BU HADSİZ YAKIŞTIRMANIN AKŞENER'DEN GELMESİ MANİDAR'

“Filistin konusundaki hassasiyete rağmen Türkiye düşmanlarının, terör örgütlerinin ve lobilerin işbirlikçilerinin Erdoğan'a hadsiz yaklaşımlarıyla karşı karşıya olduklarını” belirten Özkan, şöyle devam etti:

“Özellikle bu hadsiz yaklaşımların kendisinin milli bir gelenekten geldiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den gelmesi manidardır. Akşener'in bu yaklaşımı, hadsiz tavrı, tutumu elbette CHP, HDP ve İYİ Parti'nin yaptığı gizli ve açık ittifakın tabanını konsolide etmek ve gelecekle ilgili kararlı ittifakını sürdürmek amacına matuf olduğunu hep beraber gördük, izliyoruz. Hiçbir zaman Akşener'in ağzından FETÖ'ye, PKK'ya, Türkiye düşmanlarına, Türkiye içindeki iş birlikçilerine, terör devleti uygulamalarını hayata geçiren İsrail'e karşı bir tepki göremezsiniz. Mesele sadece Cumhurbaşkanımıza saldırmak için bir gerekçe olarak kullanılmaktadır.”

'ÇETELERLE, MAFYALARLA MÜCADE EDE EDE BUGÜNLERE GELDİK'

Özkan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki iddialarını hatırlatan bir gazeteci, “Sedat Peker'in iddiaları söz konusu. Muhalefet Meclis'te bir soruşturma sürecinin işlemesinden yana. Böyle bir soruşturmadan yana mısınız? Destek vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

“Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphe edelim” diyen Özkan, “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. İdarenin iş ve işlemleri, Anayasa'nın 125. maddesi çerçevesinde yargı denetimine tabidir. Özelikle son yarım asrı derin yapılarla, paralel yapılarla, çetelerle, mafyalarla mücadele ede ede bugünlere geldik” yanıtını verdi.

Anayasal hukuk düzeninin yanında durulması gerektiğini belirten Özkan, şunları söyledi:

“Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Bu tür iddialar hukuk devletinde kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır. Biz de siyasi olarak bugüne kadar çetelerle, mafyalarla, derin ve paralel yapılarla çarpışa çarpışa mücadele ede ede geldik. Bugün Türkiye, çetelerin, mafyaların yeniden istikamet vermek istediği istikamette yol alamaz. Sayın Bakanımızın özelikle kendisiyle ilgili varsa bir iddia, bunların tüm ayrıntılarıyla soruşturulması ve kovuşturulmasıyla ilgili çağrısı bellidir. Yargının yaptığı çalışma ortada. Yargıya intikal eden meselelerde, yargının görüşmekte olduğu hususlarda Meclis'te siyasi bir değerlendirme yapılması doğru değil. Ancak bu soruşturmalar devam eder, hukuken anayasal rejiminin öngördüğü usul çerçevesinde bu mesele Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmasını gerektirirse çetelerle, mafyalarla, bunların bütün uzantılarıyla ilgili geçmişte yaptığımız çalışmalar, araştırmalar benzerini bugün de yapmaktan kaçınmayız.” (ANKARA/AA)