AK Parti’den parlamenter sistem tepkisi: 28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetini geri çağırıyorlar

“Parlamenter sisteme geri dönüş çağrısı, 28 Şubat vesayetçilerinin geri çağrılmasından başka bir şey değildir" diyen Akbaşoğlu, 6 partinin yapacağı parlamenter sistem açıklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, 6 muhalefet partisinin yapacağı parlamenter sistem açıklamasını, 'içler acısı bir durum' olarak nitelendirdi, “Parlamenter sisteme geri dönüş çağrısı, 28 Şubat vesayetçilerinin geri çağrılmasından başka bir şey değildir. Buna milletimiz asla ve kata geçit vermeyecektir” dedi.

Akbaşoğlu, 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü. Gerçekten uluslararası post modern darbeyle milletimizin inancına, örfüne, âdetine savaş açıldı. Kuran kursları kapatıldı, başörtüsü zulmü, katsayı zulmü icra edildi. İmam hatiplerin önü kesildi, kesintisiz eğitimle ortaöğretimleri kapatıldı ve imam hatipleri kapatmak uğruna mesleki ve teknik liselerimizin önü kesildi. Türkiye’nin geleceği çalındı. Büyük ekonomik darbe vuruldu. Gerçekten yüz milyarlarca dolar ekonomik zarara neden olundu. FETÖ’nün önü açıldı. Millet iradesi rafa kaldırıldı. Vesayet odakları kendileri her şeyi dizayn etti” ifadelerini kullandı. 

AK Parti döneminde, 'Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet odaklarının hükmünün sona erdirilip, inanç ve fikir özgürlüğünün önünün açıldığını' savunan Akbaşoğlu, 6 partinin yapacağı parlamenter sistem açıklamasına tepki gösterdi. Akbaşoğlu şunları söyledi:

“Şimdi 28 şubat ittifakçıları bir araya gelmişler bütün bu olayları yaşadığımız parlamenter sisteme geri dönelim şeklinde bir deklarasyon yayınlayacaklar. Gerçekten içler acısı bir durum. 28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetini geri çağırıyorlar. Bu durum milletimizin hakikatten vicdanıyla aklıyla fikriyle ancak dalga geçmektir. Bu manada parlamenter sisteme geri dönüş çağrısı, 28 Şubat vesayetçilerinin geri çağrılmasından başka bir şey değildir. Buna milletimiz asla ve kata geçit vermeyecektir.” (DUVAR)