AK Parti'den kopmamanın nedeni: Cami cemaati

Temel Karamollaoğlu, AK Parti'nin oylarının belli bir oranın altına düşmemesini üç başlık altında yorumladı: 'Tuzu kuru olanlar', 'sosyal yardım alanlar' ve 'cami cemaati olanlar.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İktidar bloğu tarafından Haziran 2023'te yapılacağı sıklıkla yinelenen seçimlere yaklaşırken anket sonuçları da hem seçmenler hem de siyasi partiler tarafından analiz ediliyor.

Ekonomik kriz göz önünde bulundurulduğunda anketlerde AK Parti ve MHP'nin oylarında bir gerileme yaşandığı görülüyor. Bazı araştırmalarda iktidar partisinin buna rağmen halen birinci sırada yer almasıysa dikkat çekiyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu durumu Habertürk gazetesi yazarı Kemal Öztürk'e değerlendirdi. "AK Parti'den insanların kopmamasının üç sebebi var" dedi.

'TUZU KURU OLANLAR'

Yani bankada parası çok olanlar. Yaklaşık olarak aileleriyle birlikte 5 milyon insan bu ekibin içinde. Bunların keyfi yerinde. Paradan para kazanıyorlar.

'SOSYAL YARDIM ALANLAR'

Sosyal yardım alan 4.5, 5 milyon aile olduğu söyleniyor. Bu, 10 ila 15 milyon arası fert eder.

'CAMİ CEMAATİ OLANLAR'

En çok endişeli olan bu kesim. Ben 'cami cemaati' olarak tanımlıyorum bunları. Sayıları 3 mü, 5 milyon mu bilemiyorum. Bu kesimin başörtüsü, Kuran kursu, İmam Hatiplerle ilgili hala kafalarında endişe var. ‘Acaba AK Parti giderse bizim bugünkü kazanımlarımız elden gider mi?' endişesi var."