AK Parti'den istifa eden Roman gençlere CHP rozeti

İzmir’de Romanlarla bir araya gelen CHP Milletvekili Özcan Purçu, AK Parti’den istifa eden ve CHP’ye geçmek isteyen Roman gençlere rozet taktı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’de Romanların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi’nde AK Parti’den istifa ettikleri belirtilen gençler CHP’ye katıldı. CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve ilçe yöneticisi Esat Kaleli ile birlikte, gençleri tebrik ederek rozetlerini takan Özcan Purçu, “En önemli sorunlarından biri olan yoksullukla yıllardır mücadele eden Romanlar, AKP iktidarında derin yoksulluk ve açlığa maruz bırakıldılar, yok sayıldılar. Bu nedenle Roman toplumu doğru kararı vermekte! Kaldı ki Türkiye’nin her yerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı büyük bir ilgi mevcut” dedi.

‘İKTİDARA ROMAN VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ’

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne talibiz. Roman vatandaşlarımız, bizim için her zaman birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Romanların daha iyi koşullardaki sosyal yaşam standartlarına ulaşmaları için Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak, iktidarımızda gereken tüm çalışmaları yapacağız” diyen Purçu, “Roman vatandaşlarımızdan Cumhuriyet Halk Partisi’ne hızlı geçişler var. İktidara az kaldı. Tüm heyecanımız ve coşkumuzla çalışmalarımıza devam edecek, Roman vatandaşlarımızla iktidarımıza hep beraber yürüyeceğiz!” dedi.

‘HALK ARTIK ÇAREYİ BİZDE BULUYOR’

“Başta İzmir ve Roman vatandaşlarımız olmak üzere, tüm ülkedeki yurttaşlarımızın geleceğe daha umutla bakmasını sağlamakla yükümlü görüyoruz kendimizi” diyen Purçu, “İktidar partisinin her geçen gün ortalığa saçılan skandallarını gören halk, artık çareyi bizde buluyor. Biz de kendimizde bu halka bir çare olma zorunluluğu buluyoruz. Bu uğraşımızı gören yurttaşlarımız da kayıtsız kalmıyor ve gelip bizimle yürümek istiyor. Bundan mutluluk duyuyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, Millet İttifakı ve halk ile birlikte iktidar olacağız" sözleri ile konuşmasını tamamladı. (DUVAR)