AK Parti'de Sezen Aksu itirazı: Erdoğan 'bana bırakmayın' dedi

Erdoğan'ın Sezen Aksu'ya yönelik 'dilini koparırız' açıklamasına, AK Parti'de itiraz geldi. Erdoğan'ın 'bu meseleleri bana bırakmayın' dediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sezen Aksu'nun 5 yıl önceki şarkı sözleri nedeniyle önce sosyal medyada hedef gösterilmesi ile başlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "dillerini koparırız" sözleri ile başlayan tartışma AK Parti MKYK'da da gündeme geldi.

İktidara yakın Yeni Şafak ve Hürriyet gibi gazetelerde bugün yer alan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanması ve sanatçı Sezen Aksu ile ilgili yapılan açıklamalar gündem başlığı oldu. Bazı parti yöneticileri, Sezen Aksu’nun bu şarkı sözlerini 5 sene önce yazdığı ve Sedef Kabaş’tan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

ERDOĞAN 'BANA BIRAKMAYIN' DEMİŞ

Sezen Aksu'nun çözüm sürecinde destek vermiş, toplumda sevilen bir sanatçı olduğunu belirten bu isimler, Aksu konusunda bir açıklama yapılması gerekiyorsa bunu ağırlıklı olarak diğer ilgililerin yapması gerektiğini savundular. Bir yöneticinin de Aksu’nun tepki gösterilen şarkı sözlerinin 5 yıl önce yazıldığını hatırlatarak, şarkının sözlerinin anlamını anlattığı öğrenildi. Eleştiri ve yorumları dinleyen Erdoğan’ın “Siz konuşun tabii; bana bırakmayın” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi. Bunun üzerine, “Konuşun tabii, bana kalmasın bu konular” dediği belirtilen Erdoğan, isim vermeden "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyerek Sezen Aksu'yu hedef almıştı. MHP lideri Devlet Bahçeli ise “Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme” sözleriyle Sezen Aksu’ya yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

'GÜNDEM BELİRLEMEDE GÜZEL BİR İVME KAZANDIK'

Toplantıda ayrıca Erdoğan’ın, “Gündem belirleme konusunda güzel bir ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim” ifadesini kullandığı belirtildi.

Toplantıda, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri de metaverse ile ilgili bir sunum yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili, “Hassas bir konu, iyi ve titiz bir çalışma yapın. Bu alanda uzman isimlerin katıldığı bir çalıştay düzenleyin” değerlendirmesinde bulundu. 

Ne olmuştu?

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Sezen Aksu'ya "Şahane Bir Şey Yaşamak" isimli yeni şarkısı nedeniyle tepki göstermiş "14 Temmuz 2016’da 'CUNTA' imalı şarkının sözlerini yazan, dün de dini hassasiyetlerimize hakaret içeren şarkı sözlerini piyasaya sürerek kinini kusan, FETÖ'nün 'aziz dostum' dediği Sami Yıldırım’ın kızı #sezenaksu yarın 20:30’da kapındayız…" demişti.

Sezen Aksu'ya yönelik tepkiler kısa sürede hedef göstermeye dönüşmüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cuma namazını kıldığı Büyük Çamlıca Camisi'nde, ismini anmadan Sezen Aksu’ya yönelik, “Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” ifadelerini kullanmıştı. 

Aksu daha sonra  "Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket. Sonuç olarak 47 yıldır yazıyorum…. Yazmaya da devam edeceğim." diyerek eleştirilere yanıt vermişti. Yazığı Avcı şarkısını paylaşan Aksu, "Kim yolcu, kim hancı, dur bakalım..." demişti.