AK Parti'de Fahrettin Altun rahatsızlığı iddiası

Gazeteci Barış Pehlivan, Emine Erdoğan'ın da Altun için "Biz üç kadından oluşan iletişim ekibiyle, İletişim Başkanlığı'ndan daha iyi iletişim stratejisi kuruyoruz" eleştirisinde bulunduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AK Parti içerisinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan 'rahatsız olanlar' olduğunu öne sürdü. Pehlivan, Altun'un yerine geçebilecek iki ismin de kulislerde konuşulmaya başlandığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanmasının ardından Altun'un eleştirilen tweeti sonrası sosyal medyadaki 'geçmiş olsun' ve 'teşekkürler' mesajlarına işaret eden Pehlivan, yazısında şu değerlendirmede bulundu:

"Yeni değil. Olur mu bilmem ama Fahrettin Altun’a dair 'görevden alınacak' iddiası bir süredir dolaşıyor. Alternatif isimler bile dillendiriliyor.  Düşünün ki AKP’li gazetecilerin bile Altun’un kurduğu baskıdan şikâyet ettiğini kulaklarımla duydum. 

'Yahu, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek İletişim Başkanı’nı eleştirmekten daha kolay' diyen gazeteci bile gördüm. Dahası, medyadaki etkisinden dolayı gazetelerde bakanlardan önce Fahrettin Altun’un isminin yazılmasının kabinede rahatsızlık yarattığını öğrendim."

Erdoğan ailesinde de Altun'a tepki olduğunu öne süren Pehlivan, 'Biz üç kişiyle daha iyi iletişim stratejisi kuruyoruz' diyen Emine Erdoğan'ın, üç kadından oluşan iletişim ekibinin, yüzlerce çalışanı olan İletişim Başkanlığı ile yarıştığını gözlemlediğinin söylendiğini aktardı.
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ