AK Parti'de Antalya Büyükşehir yarışı başladı: Aday mı çıkacak, MHP'ye mi bırakılacak?

Yerel seçim öncesi 12 ilçede 'revizyon' kararı alınan AK Parti Antalya’da büyükşehir yarışı başladı. Adaylık için ağırlıklı 5 isim zikredilirken, kentin "MHP'ye bırakılabileceği" de konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği MKYK toplantısında verdiği ‘değişim’ mesajının ardından Antalya il ve ilçe teşkilatlarında istifa trafiği başladı. 7 Ekim’de planlanan 4’üncü olağanüstü kongre ve 2024’te yapılacak yerel seçim öncesi belediye başkanlığı için aday adayı olacak 9 ilçe başkanı görevlerini bıraktı.

Ardından merkez ve ilçelerdeki parti yönetimlerinde istifalar ve yeni atamalar başladı. Antalya’da parti teşkilatlarında başlayan değişimin bir seçim stratejisi olarak devam edeceğini, kentin 19 ilçesinin 12’sinde ilçe başkan ve yönetimlerinin değişeceğini açıklayan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 5 merkez ilçe de dahil olmak üzere ilçelerin yarısından fazlasında değişime gidildiğini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAY TAHMİNLERİ

ORC Araştırma Şirketi’nin şehir bazında 30 Temmuz - 3 Ağustos 2023 tarihleri arasında toplam 2 bin 300 katılımcı ile yüz yüze yaptığı ankete göre, AK Partili seçmenin yüzde 30.5’inin büyükşehirde başkan adayı olarak görmek istediği eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kentteki aday tahminlerinin başında yer alıyor.

AK Parti cephesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de partinin olası büyükşehir belediye başkan adayları arasında adları geçiyor. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi için konuşulan bir isim.

Antalya'nın da aralarında bulunduğu bazı büyükşehirlerde belediye başkanlıklarının MHP'ye bırakılabileceği, Cumhur İttifakı’nın işbirliği ile çoğunluğu sağlaması yönünde strateji izlenebileceği de tahminler arasında.

ZOOM ÜZERİNDEN DUYURULDU

Yerel seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İl Teşkilatı, il başkan yardımcıları ve ilçe koordinatörleri aracılığıyla ilçelerde yaptıkları inceleme neticesinde kentin 12 ilçesinde yönetim değişikliği olacağını, Zoom üzerinden AK Parti Genel Merkezi’ne, ilçe koordinatörlerine ve ilçe teşkilatlarına duyurdu. Yapılan bilgilendirmede, yerel seçim programı öncesi görevi bırakmak isteyen, çalışmalara katılamayan ve sağlık sorunları nedeniyle yoğun tempoya giremeyecek olan partililerin tespit edildiği ve yerlerine atamalar yapılacağı aktarıldı.

9 İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Kepez, Döşemealtı, Aksu, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Korkuteli, Elmalı ve Demre ilçe başkanlarının görevlerini bıraktıklarını açıkladığı, Muratpaşa ve Konyaaltı gibi merkez ilçeler de dahil olmak üzere birkaç merkezde değişiklik kararı alındığı şehirde, istifaların ve atamaların devam edeceği öğrenildi.

YENİ ATAMALAR YAPILACAK

Belediye başkanı aday adaylığını açıklayan Kepez, Döşemealtı, Aksu, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Korkuteli, Elmalı ve Demre ilçe başkanlarından boşalan görevlere yeni atamalar olacak. Yapılan açıklamaya göre Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde ise ilçe başkanı değişimi olmadan yönetim yenilenecek.

MHP İLE İTTİFAK SÜRECEK Mİ?

Belediye başkanı aday adaylığı için AK Parti’den gelen istifalar arasında MHP'li belediye başkanlarınca yönetilen Korkuteli ve Alanya ilçelerinin de bulunması, Cumhur İttifakı ile ilgili soru işareti oluşturdu. İki ilçede AK Parti’nin yönetime talip olduğunun sinyalini vermesi, önümüzdeki yerel seçimlerde ittifakın akıbeti konusunda soruları beraberinde getirdi.