AK Parti Sözcüsü Çelik'ten AB'ye: Haksız ve ikiyüzlü

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Avrupa Birliği’nin KKTC’yi yok saymaya çalışan tutumu tarihi ve siyasi açıdan ilkesiz bir yaklaşımdır" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuzey Kıbrıs'ın Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) gözlemci üye olarak kabul edilmesinin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) gelen eleştirilere ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Avrupa Birliği (AB) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır" ifadesini kullandı.

"AB tarafından KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olmasına ilişkin yapılan açıklama haksız ve ikiyüzlü bir açıklamadır. AB Kıbrıs konusunda Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi peşinde sürüklenmektedir" değerlendirmesinde bulunan Çelik, bu açıklamaların 'yok hükmünde olduğunu' söyledi.

Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı: "Kıbrıs Türkleri uluslararası toplumun saygın bir üyesidir. KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması doğru ve son derece doğal bir durumdur. AB'nin KKTC'yi yok saymaya çalışan tutumu tarihi ve siyasi açıdan ilkesiz bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanı'mızın son olarak TDT toplantısında vurguladığı gibi KKTC'nin hak ve menfaatlerini her zeminde savunmaya devam edeceğiz."

'ÇÖZÜM MÜZAKERELERİNE ZARAR VERİR'

Avrupa Komisyonu, Ankara'nın Kuzey Kıbrıs'ın Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci devlet olarak kabulüne ilişkin açıklamalarını kınamıştı. Avrupa Komisyonu Sözcüsü Peter Stano dün yaptığı açıklamada, "AB, ilgili BM Güvenlik Konseyi Kararları uyarınca, AB'nin uluslararası hukukun bir konusu olarak yalnızca Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanıdığını, en yüksek siyasi düzey de dahil olmak üzere defalarca açıkça belirtti. Kıbrıs Türk ayrılıkçı varlığının uluslararası olarak tanınmasını kolaylaştıracak veya herhangi bir şekilde yardımcı olacak herhangi bir eylem, Birleşmiş Milletler himayesinde çözüm müzakerelerinin yeniden başlatılmasına elverişli bir ortam yaratma çabalarına ciddi şekilde zarar verir" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)