AK Parti Sözcüsü Çelik: Mehmet Şimşek aktif siyaset düşünmediğini ifade etti

AK Parti Sözcüsü Çelik, Erdoğan-Şimşek görüşmesini anlattı: Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor ama arzu edilen her konuda destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'ekonominin başına geçeceği' iddia edilen eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü.

Erdoğan'ın davetiyle gerçekleşen görüşmenin ardından Mehmet Şimşek açıklama yapmadı. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Genel Merkez önünde, yaklaşık 1 saat süren ziyarete ilişkin bilgi verdi.  

Şimşek'in Genel Merkez ziyaretini 'olağan' olarak niteleyen Çelik, "Kendisi aktif siyaseti düşünmediğini söyledi" diye konuştu. 

Çelik, şöyle devam etti: "Mehmet Bey'in AK Parti Genel Merkezi'ne gelmesi olağanüstü gündem değil. Kendisi çok değerli arkadaşımız, geçmişte hükümetlerimizde görev yaptık. Aktif siyasetten ayrıldıktan sonra görüştüğümüz bir arkadaşımız. Mehmet Bey, Cumhurbaşkanımızla görüştü. Sizler şunu merak ediyorsunuz; 'aday olacak mı diye.' Kendisi siyasetten ayrıldıktan sonra pek çok işle meşgul oldu, sivil toplum kuruluşlarında görevleri var. Kendisi aktif siyasetten ayrılırken kararının bu olduğunu ifade etmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ya da hükümet politikalarına dönük olarak her konuda katkı vereceğini, yardımcı olacağını, emek sarf edeceğini bir defa daha ifade etti. Kendisi aktif siyaseti arzu ederse partimizin bütün mekanizmaları açıktır.

Kendisi çok değerli, sürekli görüştüğümüz arkadaşımız. Seçim zamanı olunca olağanüstü hava yaratıyor. Türkiye siyasetini ve dünyadaki ekonomik gelişmelerini sürekli konuştuğumuz arkadaşımız. Kendisi aktif siyaseti düşünmüyor ama arzu edildiğinde her türlü desteği vereceğini söyledi."

'İTTİFAK KOALİSYON DEĞİLDİR'

Çelik, gazetecilerin ittifak görüşmelerini sorması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanımıza destek beyan eden tüm siyasi partilerle görüşmelerimiz sürüyor" diyerek cevap verdi. Cumhur İttifakı'nın genişlemesi çalışmaları hakkında da konuşan Çelik, "(Yeniden Refah Partisi) Kendileri böyle bir karar aldı. Bu süreç kapanmış oldu. İttifak demek koalisyon kurmak demek değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)