AK Parti -MHP gruplarından ortak teklif: Öğrenci kartlarına yansıyan zammı İBB sübvanse etsin

İBB Meclisi, nisan ayı oturumunda AK Parti ve MHP grupları toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından sübvanse edilmesi talebiyle teklif sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi nisan ayı oturumları bugün başladı. Mecliste AK Parti ve MHP grupları toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından sübvanse edilmesi talebiyle teklif sundu.

İBB CHP Sözcüsü Tarık Balyalı, AK Parti’nin stratejisinin İBB’nin gelirlerini azaltmak, giderlerini arttırmak olduğunu belirterek akaryakıta olan zamlarla, artan maliyetleri anımsattı. Mecliste kısa süreli tartışmalar yaşandı.

İBB İYİ Parti Sözcüsü Suat Sarı da İBB’nin şuan yaptığı sübvansiyonları anımsatarak mazota ve diğer giderleri gelen zamlardan bahsetti ve “Vatandaşı kim sübvanse edecek? AK Parti samimiyse bütün Türkiye’de bu sübvansiyonu yapmaya var mısınız” diye sordu.

İBB AK Parti Sözcüsü Faruk Gökkuş da “Arkadaşlar tekliflerini TBMM’ye sunarlar. Değerlendirirler” dedi.

Teklif ilgili komisyona oy birliğiyle havale edildi. Teklifin önümüzdeki günlerde komisyonda görüşülerek karara bağlanması bekleniyor. ( HABER MERKEZİ)