AK Parti Mardin adayı eski vali Erin: Kaybettirince başınız göğe mi erecek

Eski Urfa Valisi, AK Parti Mardin Adayı Abdullah Erin, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti'den istifa edenleri eleştirdi, "AK Parti'ye kaybettirince başınız göğe mi erecek?" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Urfa Valisi, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, yeniden aday gösterilmediği gerekçesiyle AK Parti'den istifa edenleri eleştirdi, "AK Parti'ye kaybettirince başınız göğe mi erecek?" dedi.

Urfa Valisi iken istifa ederek, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan Abdullah Erin, Şırnak'ın Cizre ilçesinden ve Urfa'dan destek için kente gelen Hadi Altun ve beraberindekilerle bir araya geldi. İş insanı Bekir Dündar tarafından düzenlenen toplantıda, yer sofrasında yemek yiyen Abdullah Erin, "Bizim öncelikle kendi içimizdeki sorunları çözmemiz gerekiyor. 2007'de de 4 vekil büyüyorduk. Şimdi 2 vekili zor çıkarıyoruz. Alan ve sahayı toparlamak bizim birinci görevimiz olmalı. Hiçbir şekilde ötekileştirmememiz gerekiyor. Bu bölgede bir DEM var bir tarafta AK Parti var.

'ÇOK DAHA FAZLA OY CUMHURBAŞKANIMIZA HEDİYE EDİLMELİ'

İnsanları anlamamız ve insanların arasını değiştirmek gerekiyor. Düne kadar benim için beraberdiler. Bugün neden bizimle beraber değiller.10-15 yıl sonra geldiğimiz noktada giderek eriyen ve küçülen bir partinin ısıtılması Sayın Cumhurbaşkanımızın son seçimde aldığı oy 142 bin; bu kadar. 550 bin insanımız var. Cumhurbaşkanı gibi bir liderimiz var. Çok daha fazla oy Cumhurbaşkanımıza hediye edilmesi gerekiyor. Onun için gece gündüz büyük ailelerimizi bir araya getirmemiz gerekiyor. Bir şekilde devam edecek bu insanları takdir edelim” dedi.

'KAYBETTİRİNCE BAŞINIZ GÖĞE Mİ ERECEK'

Belli makamlara gelmiş insanların farklı tercihlerle yeniden aday olmalarının kazançtan çok AK Parti'ye kaybetmeye yönelik olduğunu savunan Abdullah Erin, "Artuklu’dan başlayıp diğer ilçelere kadar bizimle başlayıp, farklı partilere aday olmaya yönelik girişimlerin olduğunu görüyoruz. Onlara da şunu söylemek istiyorum; bu kardeşlerimiz AK Parti iktidarı sürecinde gelebilecekleri yere geldiler. Belediye başkanlığı yaptılar, diğer makamlarda yer aldılar. 2014’te o zaman yakından takip ettiğimiz seçimde bir kardeşimiz bağımsız çıktı. 300- 400 oyla Artuklu’yu kaptırdı. Yahu başınız göğe mi erdi? Bir dönem belediyeyi memlekete hizmette gözü olmayan bir zihniyete kaptırdı. Dolayısıyla bu kardeşlerime sesleniyorum. Görüşmeye de devam ediyoruz. Ben büyükşehir belediye başkan adayı olarak, hemşehriniz olarak, bir kardeşiniz olarak elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım" ifadesini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)