AK Parti kulisi: Seçim tarihi olarak 14 Mayıs konuşuluyor

AK Parti kulislerinde, haziran ayındaki üniversite sınavı ve cumhurbaşkanlığının ikinci tura kalma ihtimaline karşı seçimin bir ay öne çekilerek, 14 Mayıs'ta yapılabileceği konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan her açıklamasında, seçimin zamanında yani 2023 Haziran'ında yapılacağını söylerken, muhalefet kasım ayında sandık kurulabileceği ihtimaline karşı hazırlıklarını sürdürüyor. AK Parti kulislerinde ise seçime sınav ve tatil ayarı konuşulmaya başlandı. Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AK Parti kulislerinde seçim tarihinin bir ay öne çekilerek, 14 Mayıs 2023 olarak belirlenebileceği ifade ediliyor.

AK Parti’de ve hükûmette yapılan değerlendirmelerde, haziran ayında üniversiteye giriş ve diğer sınavlarla çakışması ihtimali sebebiyle, seçimlerin mayıs ayına çekilmesinin daha doğru olacağı ifade ediliyor. Ayrıca nisan sonundaki Ramazan Bayramı’ndan iki hafta sonra yapılacak bir seçimin psikolojisinin toplumda olumlu yansımalarının olacağı hesabı yapılıyor.

Öte yandan, AK Parti’de seçim için öne çıkan 14 Mayıs tarihinin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ikinci tur ihtimalinin de dikkate alınarak gündeme getirildiği ifade ediliyor. Seçimlerin 18 Haziran’da yapılması durumunda, ikinci tur seçimler, anayasaya göre iki hafta sonra yapılacak ve temmuz ayına sarkmış olacak. AK Parti kaynakları, temmuz ayı itibarıyla tatil sezonunun başlayacağı, büyükşehirlerden Anadolu’ya ve yazlık yerlere gidişlerin artacağı, bu nedenle sandığa katılımın düşebileceğini değerlendiriyor.