AK Parti kongresindeyken 'Evden çıkmayın' diye SMS gönderen belediye başkanı koronaya yakalandı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın test sonucu pozitif çıktı. Büyükkılıç, iki hafta önceki AK Parti Kongresi'nde görüntülendiği esnada Kayseri halkına "Evden çıkmayın" demişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç covid-19 test sonucunun pozitif olduğunu duyurdu. Büyükkılıç, iki hafta önceki AK Parti Kongresi'nde görüntülendiği esnada Kayseri halkına "evden çıkmayın" mesajı atmasıyla tepki çekmişti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada korona virüse yakalandığını şu sözlerle duyurdu: "Yaptırmış olduğum Covid-19 test sonucunun pozitif olduğunu öğrendim. Şu an sağlık durumum iyi, evimde istirahat etmekteyim. Rabbim bütün hastalarımıza şifa versin. Arayıp soran bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

24 Mart tarihinde yapılan AK Parti'nin 7. Büyük Olağan Kongresi'nde görüntülenen ve tam da o esnada Kayserili halkına SMS ile "evden çıkmayın" mesajı atan Büyükkılıç, eleştirileri üzerine çekmişti. Bu olaydan iki gün sonra ise yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma araçlarında konuşmak yasaklanmış bu da vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

CHP’li Çetin Arık da bu gelişmelerin ardında Kayseri Valisi'ne çağrı yapmıştı: “Buradan Kayseri Valisi’ne sesleniyorum. Kayseri’de vaka sayısının daha da artmaması için başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere o 56 otobüsle kim Kayseri’den Ankara’ya gittiyse hepsini karantina altına alın." (HABER MERKEZİ/ANKA)