AK Parti Keban İlçe Başkanı, MHP'li başkanın adaylığına itiraz etti

Elazığ'da AK Parti Keban İlçe Başkanı, oyların büyük çoğunluğunu alan MHP'li Yücel Doğan'ın adaylığına itiraz etti. Gerekçe olarak Doğan'ın seçim için görevinden zamanında istifa etmemesi gösterildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - 31 Mart Yerel seçimlerinde Elazığ’ın Keban ilçesinde MHP’li Belediye Başkan Adayı Yücel Doğan, resmi olmayan sonuçlara göre 1318 oy alarak seçimleri kazandı. Keban’da ikinci sırada olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Fethiye Atlı ise 1036 oy aldı.

AK Parti Keban İlçe Başkanı Turgay Toprak, belediye başkanlığını kazanan MHP'li Yücel Doğan'ın adaylığına itiraz etti. Toprak, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na sunduğu dilekçede, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için belirlenen şartları hatırlattı. Toprak, itiraz gerekçesi olarak ise MHP adayı Yücel Doğan'ın, "Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanlığı" görevinden 1 Aralık 2023 tarihinde istifa etmesi gerekirken, 21 Şubat 2024’te istifa etmesini gösterdi.

'GÖREVİNDEN ZAMANINDA İSTİFA ETMEDİ'

Keban Belediye Başkanlığı'nı kazanan Yücel Doğan'ın bu şartları taşımadığını ileri süren Toprak, dilekçesinde şunları kaydetti: "YSK, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların, 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmiştir. Mevcut MHP adayı Yücel Doğan'ın Elazığ İli ve İlçeleri İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanlığı görevinden istifa tarihinin 21 Şubat olduğu tarafımızca bugün öğrenilmiştir. Buna göre adayın adaylık statüsünün kaldırılmasını ve seçim sonuçlarının bu minvalde değerlendirilerek nihayete erdirilmesini talep ederim."

 

Etiketler Keban seçim