AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma vefat etti

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma vefat etti. AK Parti'de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan 66 yaşındaki Uçma'nın, bir süredir tedavi gördüğü hastanede öldüğü belirtildi. 

Uçma'nın cenazesinin yarın öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sosyal medya paylaşımında "Gerçek bir dava adamı, ömrünü millete ve ümmete adamış, fedakar bir dost, kıymetli kardeşim İsmet Uçma bu fani alemden göç etti. Allah rahmet eylesin. Makamı âli, mekânı cennet olsun. Camiamızın başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Uçma'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İstanbul Milletvekili değerli ilim insanı İsmet Uçma’nın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendim" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Değerli İstanbul milletvekilimiz, bilgeliğine ve insanlığına her daim şahit olduğumuz İsmet Uçma vefat etmiştir. Ailesine dostlarına aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun."  

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın vefatı nedeniyle AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'ya başsağlığı diledi. CHP'den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Bostancı'yı telefonla arayarak, hayatını kaybeden İsmet Uçma'ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerini iletti. (HABER MERKEZİ)