AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Kılıçdaroğlu'nu etiketlediği tweeti sildi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Twitter'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu da etiketleyerek yaptığı paylaşımı sildi. CHP sosyal medya hesabı, yapılan paylaşıma ve paylaşımın silinmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde süren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına yardım için Katar'dan bir ekibin Türkiye'ye gelecek olmasını sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabını da etiketleyerek, "Katarlı itfaiyeciler Türkiye'de sınavsız yangın söndürecekmiş" ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIM KISA SÜRE SONRA SİLİNDİ

Yapılan paylaşıma cevap veren CHP sosyal medya hesabı ise, "Ülke yandı, Ak Parti Kataristan savunmasında. Yitip giden canlardan, yanıp kavrulan memleketimizden utanın, beceriksizler" dedi.

Sosyal medyada tartışma konusu olan tweet, bir süre sonra silindi. Paylaşımın silinmesi üzerine bir tweet daha atan CHP sosyal medya hesabı, AK Parti İstanbul Başkanlığı'nı da etiketleyerek, "Neden sildiniz #Kataristan cengaverleri? Bakın paylaşıyoruz; ülkemiz yanarken, milletimiz sizin neyle uğraştığınızı görsün" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye ile Katar arasında 2 Mart 2021’de Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü'nün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Katarlı öğrencilere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi ayrıcalığı tanınacağı ileri sürülmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar! Gençler merak etmeyin, koca ülkeyi Kataristan’a döndüren bu zihniyeti tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz, son çırpınışları. Bu protokolleri de yırtıp atacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)