Ajda Pekkan, Konya'da öldürülen köpek için tepki gösterdi: Beni mecbur bırakmayın

Sanatçı Ajda Pekkan Konya'da bir hayvan bakımevi görevlisi tarafından öldürülen köpekle ilgili paylaşım yaptı. Pekkan, "Beni, barınaklardaki zulme engel olmak için yürümeye mecbur bırakmayın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği öldürmesine gösterilen tepkiler sürüyor.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan sanatçı Ajda Pekkan, barınaklardaki zulme engel olmak için gerekirse yürüyeceğini belirtti.

'ONLAR İÇİN YAPARIM'

Kasım ayının başlarında evinde düşüp kalça kemiğini çatlan Pekkan, yaşadığı kaza sonrasında acil ameliyata alınmıştı. İyileşme sürecinde olan Pekkan, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu iyileşme dönemimde beni; sokak hayvanlarına yapılan eziyetlere ve barınaklardaki zulme engel olmak için yürümeye mecbur bırakmayın. Onlar için yaparım."

 

NE OLMUŞTU?

AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin bir köpeği öldürdüğü görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Görüntülerin yayınlanmasından sonra gözaltına alınan iki kişi tutuklanmıştı.

Olayın ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama gelmişti. Belediye katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D'nin görevden alındığını açıklamıştı.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ

Yaşanan olayla ilgili haberler ve sosyal medya içeriklerine erişim engelleme kararı geldi.

Aralarında Gazete Duvar'ın da olduğu birçok internet sitesine gönderilen engelleme kararı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebiyle alındı. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin 25 Kasım 2022 tarih ve 2022/14345 sayılı kararıyla içeriklerin silinmelerine hükmedildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)