Aile hekimi, Noel kutlaması yerine kanser mesajı gönderdi

İngiltere'de bir aile hekimliği, bölgede yaşayanlara Noel mesajı atmak isterken yanlışlıkla 'kanser teşhisi' mesajı attı. Mesajı alanlar aile hekimliğine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin Doncaster şehrinde bir aile hekimliği, hastalarına Noel dilemek için atacağı mesaj yerine akciğer kanseri teşhisi konulduğuna dair bir mesaj gönderdi.

BBC Türkçe'nin haberine göre 23 Aralık’ta Askern Polikliniği, kayıtlı yaklaşık 8 bin kişiye gönderdiği mesajında “metastaz görülen agresif bir kansere yakalandıklarını” belirtti. Bir saat sonra gönderdikleri mesajda ise hata yaptıkları ve aslında mutlu Noeller mesajı atmak istedikleri aktarıldı.

O sırada girdiği testlerin sonuçlarını bekleyen Sarah Hargreaves, alışveriş yaptığı sırada mesajı görünce çöktüğünü, tıp merkezini aradığını ancak kimseye ulaşamadığını aktardı.

Mesajı annesiyle beraber alan Carl Chegwin, nereden çıktığını anlamadığı bu mesajı görünce şok olduğunu anlattı: “Bunun korkunç bir şaka olup olmadığını düşündüm. Doktora çok sık gitmiyorum, ancak birden kanser olduğumu öğreniyorum. Sonra durup sigara içtiğimi, o yüzden olabileceğini düşündüm. Noel’den sadece birkaç gün önce onca insana ölümcül bir kansere yakalandıklarını söylediler, bunu yapamazlar.”

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise aile hekimliğine yakın yaşadığı için binaya uğradığını, en az altı kişinin de panik içinde polikliniğin önünde beklediğini belirtti. Aile hekimliği BBC’nin sorularına yanıt vermedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ingiltere noel kanser