Aile Bakanı Göktaş ile BAE’li bakandan ‘aile birliği’ mutabakatı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ile BAE Bakanı Buhuaid Ankara’da görüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada iki ismin “aile birliği” konusunda mutabık kaldıkları belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez turu kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’ne resmi ziyaretinin ardından iki ülke arasında bakanlıklar da yakın temasa geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Şeyha Meryem Şamsa Bint Hamdan’ın BAE’de yaptıkları görüşmenin “sosyal politikalar konusundaki ortak hareket iradesinin ilk adımı” olarak niteleyen Aile Bakanlığı iki ülke bakanlarının bir araya geldiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Bakanı ve Toplum Kalkınma İdaresi Genel Direktörü Hessa Bint Essa Buhumaid Ankara’da bir araya geldiği belirtilen açıklamada, “Emine Erdoğan’ın Türkiye’de sosyal hizmetler alanında yapılan pek çok önemli projeyi gündeme getirmesi, Birleşik Arap Emirlikleri makamlarını harekete geçirdi” denildi.

Bakan Göktaş’ın kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara yönelik örnek projeler konusunda bilgi paylaştığı görüşmede “ailenin korunması” başlığında nelerin yapılabileceği de ele alındı. İki ismin yaptığı görüşmeye dair Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İki bakan aile birliğine yönelik tehditlerle ortak mücadele iradesinin uluslararası ölçeğe taşınması konusunda mutabık kaldılar” denildi. (DUVAR)