Ahmet Tulgar mezarı başında anıldı

Ahmet Tulgar'ın ölümünün yıl dönümünde mezarı başındaki anmada konuşan Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, "Geç kavuştuk, erken ayrıldık onu sayfalarımızda yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Gazeteci ve edebiyatçı Ahmet Tulgar, vefatının birinci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ümraniye Kocatepe Mezarlığındaki anmaya katılan Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Barış Avşar, "Gazete Duvar'ın yayına başlamasıyla birlikte çalışmak istediğimiz bir meslektaşımızdı. Bu şansa geç de olsa kavuştuk ancak erken vefatıyla yarım kaldı. Gazete Duvar yazılarının hepsi çok değerli ve hâlâ okurlarından ilgi görüyor. Mezar taşında 'edebiyatçı' yazılmış, biliyoruz ki böyle anılmak kendisinin de istediğiydi. Gerekçelerini de anlatmıştı. Ancak o aynı zamanda gazeteci olarak da hatırlanacak. Çünkü gazetesinin sokaktaki dağıtımına varana kadar geniş bir gazetecilik mesaisi var. Bir basın emekçisiydi. Gazete Duvar sayfalarında onu anmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. 

'DOKUNMADIĞI KİMSE KALMADI'

Gazeteci İshak Karakaş da, Ahmet Tulgar'la 2010'da İstanbul Maltepe'de 'Halkın Nabzı' gazetesini çıkardıklarını, çok sayıda televizyon programı yaptıklarını belirterek, "Ahmet çok iyi bir gazeteci ve yazardı. Yaptığı 800 röportajla neredeyse dokunmadığı kimse kalmamıştı. Gazeteciliği ön planda tutardı ama edebiyattan da hiç vazgeçmezdi. Pandemi döneminde eve kapandı, dışarı çıkmadı. Son döneminde yalnız yaşamak zorunda kaldı belki ancak yakınları ve arkadaşları onu hiç unutmadı, unutmayacak" diye konuştu.

Etiketler ahmet tulgar anma