Ahmet Taşgetiren'den SADAT kurucusuna: Seçimin sonuçlarını sen tayin edecek değilsin

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, SADAT kurucusu Ersan Ergür'e tepki göstererek, "Seçimin sonuçlarını sen tayin edecek değilsin" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, SADAT Kurucusu Ersan Ergür'e tepki gösterdi. Ergür'ün attığı tweet'te “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" sözlerine değinen Taşgetiren, "Seçimin sonuçlarını sen tayin edecek değilsin" dedi.  

Ahmet Taşgetiren'in ‘Kılıçdaroğlu gündemi’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"SADAT’ın adının 'özel harp, tedhiş vs…' gibi yöntemlerle tartışıldığı, üstelik SADAT’ın seçim güvenliği için risk oluşturmasından kaygılanıldığı bir zeminde yapının içinden, kuruculardan bir isim, Ersan Ergür, kalkıyor 'Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile iş birliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz, etmeyeceğiz, vatan sağolsun' diye bir tweet atıyor.

Ancak bir süre sonra bu tweeti siliyor. Bu defa 'Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Yüce Türk milleti Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta oy vermeyerek cennet vatanımızı teslim etmeyecektir. Vatan sağ olsun.' Yani 'Yüce Türk milleti' ve 'sandıkta oy vermeyerek' eklemesi yaparak kan ile seçimi ve 'kendisini' sözüm ona birbirinden ayırmış oluyor.

Takipçilerinden gelen 'neden mesajı sildin?' sorusuna ise, 'Açıklama yapma gereği hissettim. Bazen anlatılmak istenen anlaşılmayınca izah gerekiyor' diye yanıt veriyor.

Ersan Ergür çok yanlış oynuyor. Bu psikoloji sağlıklı bir psikoloji değil. Bir kere Türk milletinin iradesine sen hâkim değilsin, seçimin sonuçlarını sen tayin edecek değilsin, Türk milletinin dostunu – düşmanını sen belirleyecek değilsin… Seçimlerde ortaya çıkacak hangi sonuç 'Yüce Türk milleti'nin iradesini yansıtmış olacak hangisi 'Türkiye düşmanları'nın, bunu tayin etme yetkisi kime verilmiş? Ya da sana mı verilmiş?

(KAYNAK