Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi’ne katıldı

HDP'den istifa eden bağımsız milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldığını duyurdu. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Bugün bizi bir araya getiren şey memleket meselesidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katıldığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

TİP’e katıldığını, “Bugün memleketteki hava bir yandan tüm kasvetiyle üzerimize çöküp karamsarlığımızı derinleştirirken, diğer yandan hepimizi, yeniden, ısrarla bir inada çağırıyor” ifadeleriyle duyuran Şık, şunları kaydetti:

ORTAK İNADA İHTİYACIMIZ VAR: Çünkü, hepinizin bildiği gibi, bu memlekette her şey bir inat meselesi. Barışı, demokrasiyi ve hukuku boğanların sınırları çizdiği bir ülkede barış, demokrasi ve hukuk demekte ısrar ederek yaşamak ve hatta var olmak başlı başına bir inat işi. Ve biliyorum ki bizler inatçıyız. Haklı olanın, hakkı için mücadele edenin yanında duran bir inat bu. Çünkü yaşamın öğrettiği en önemli şeydir: İnat, daima kazanır. Öyle kuru kuruya, kötülük saçan, kötülerin yanında olan türden değil; "İnatçı olmak fena şey değil, lakin iyiye inat etmeli" diyen Kemal Tahir'in dediği türden bir inattan bahsediyorum. Bu yüzden sınırları baştan çizilmiş oyunları, denenmiş çıkmazları ortadan kaldıracak, umudu canlandıracak ve yarını hep birlikte kuracak bir ortak inada ihtiyacımız var.
SİZLERİ DE TİP’E KATILMAYA DAVET EDİYORUM: Herkesin aynılaştırıldığı, aynılaşmak zorunda bırakıldığı bir dikta rejiminden kurtulmayı dileyenleri çaresizliğe itenlere mecbur değiliz. Emekte, eşitlikte, barış, demokrasi ve özgürlükte inat etmekten yılmayanlar, korkmayanlar, asla aşağı bakmayanlar olarak bizler, yalnız değiliz. Ve bugün buradaysak ve "varız" diyorsak, yaşamaya devam ettiğimizi söylüyorsak çaresiz hiç değiliz. Uzak gibi görünen umutlu günlere hep birlikte uzanıp dokunabilmek adına Türkiye İşçi Partisi'ne katılıyorum. Çocuklarımızın düşlerini gerçek kılacağımız bir hayata inanan sizleri de inadımıza ortak olmaya, Türkiye İşçi Partisi'ne katılmaya davet ediyorum.

TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: KİMSE TİP’İN BÜYÜMESİNDEN KAYGI DUYMASIN

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın sosyal medya hesabından TİP’e katıldığını duyurmasının ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’la birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

Şık’ın partiye katılımıyla mücadele ve inatlarının büyüyeceğini ifade eden Baş, “Herkes Ahmet Şık’ı tanır ve bilir. Ahmet hayatı boyunca kişisel bir hesap yapmamıştır. Ben de Türkiye İşçi Partisi adına şunu söyleyebilirim. Biz de siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman salt örgütsel çıkarları düşünen bir adım atmadık. Bugün bizi bir araya getiren şey memleket meselesidir. Bu ülkede milyonlarca sesi bastırılan insanın, işçinin, kadının, gencin, yoksul bırakılanların mücadelesini büyütmek acil bir görev olarak önümüzde durduğu için bugün bir aradayız” ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:

SORUMLULUĞUMUZ MEMLEKETİ AKP KARANLIĞINDAN KURTARMAK: Türkiye’nin AKP eliyle nasıl bir karanlığa sürüklendiğini zaten yaşıyoruz. Biliyoruz demiyorum her gün yaşıyoruz. Bugün Ahmet’le birlikte büyüyen, inadı kararlığı kuvvetlenen Türkiye İşçi Partisi adına şunu söylemem lazım. Bizim esas görevimiz, sorumluluğumuz memleketi bu AKP karanlığından kurtarmak. Ahmet’in sözleriyle söylersek, bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali yıkılacak. Kaçınılmaz olanı yaşayacak ve biz bu süreci hızlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

TÜRKİYE HALKLARI TESLİM OLMADI: Bu ülkeye adaleti getirmek için bütün gücümüzle çalışacağımıza bütün yurttaşlarımıza bir kez daha söz veriyoruz. Bu 20 yıllık kötülüğün organize olmuş halini, mafya iktidarının tüm baskılarına dayatmalarına, devlet organlarını ele geçirerek toplum üzerinde tahakküm kurma çabalarına rağmen Türkiye halkları dünya tarihine geçecek çok kararlı, çok onurlu bir mücadele verdiler. 20 yıldır bütün bu baskıya, zorbalığa rağmen Türkiye halkları teslim olmadı. Bu bizim hem gururumuz hem onur duyduğumuz bir şey aynı zamanda Türkiye’deki tüm muhalefet güçleri açısından da öz eleştirisi verilmesi gereken bir durum.

MUHALEFET EKSİKLİKLER YAŞIYOR: Halkımız direniyor ama maalesef Türkiye’de muhalefet halkın kararlı direnişini siyasette etkin güç olarak değerlendirmekte, ezilenleri, emekçileri, kadıları, gençleri siyasetin öznesi yapmakta büyük eksikler bırakıyor. Biz buna talibiz. Yurttaşı sadece seçmen olarak gören anlayışa renk için yola çıkıyoruz. Biz siyasetin dışına itilen ama siyaset kurumunun aldığı her kararda hayatı karartılan milyonlarca insanın siyasette özne olması ve bu ülkeyi değiştirme mücadelesine bütün gücüyle katılması için bir mücadele zemini olarak Türkiye İşçi Partisi’ne onurlu her yurttaşımızın katılabileceği bir partiye dönüştürmek üzere çalışma yürütüyoruz.

KİMSE TİP’İN BÜYÜMESİNDEN KAYGI DUYMASIN: Ahmet’in bugün Türkiye İşçi Partisi’ne katılması da bu iddiamızın, bu irademizin, bu inadımızın bir kez daha ifadesi olarak son derece kıymetli. Bu ülkede AKP iktidarından gerçekten kurtulmak isteyen hiç kimse Türkiye İşçi Partisi’nin büyümesinden ve güçlenmesinden kaygı duymasın. Biz muhalefet partileri arasında rekabet yaratmak için yola çıkmıyoruz. AKP iktidarını yıkacağız bunun için çaba sarf edeceğiz. Bu konuda muhalefette büyük eksiklik tespit ediyoruz, o eksikliği telafi etmek için yola çıkıyoruz. Daha kararlı, daha net, ne söylediği belli, Türkiye’deki iktidardan nefret eden ama muhalefetin umut veremediği milyonlarca genci, kadını, işçiyi muhalefetin etkin bir mücadele getirmek için yola çıkıyoruz. Bugün Türkiye’de AKP’ye karşı mücadele daha güçlüdür. Bugün Türkiye’de iktidara karşı mücadele daha güçlüdür. Bu iktidarı yenmek isteyen herkes bugün daha mutlu olmalıdır.

TİP MİLLETVEKİLİ SAYISI 3’E ÇIKTI

Ahmet Şık'ın TİP'e katılmasıyla TİP'in Meclis'teki milletvekili sayısı 3'e çıkarken bağımsız milletvekili sayısı ise 10'a düştü.