Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler" konferansında konuşan Ercan, deprem yıkımlarının önemli bir kısmının zeminden kaynaklandığını söyledi.
Depremleri felakete dönüştürenin insanlar olduğunu belirten Prof. Dr. Ercan, depremlerin yıkıcı etkilerinin yüzde 65’inin kötü zeminlerden kaynaklandığını vurgulayarak şunları söyledi:
"Deprem yıkımlarının yüzde 65’i yerden kaynaklanıyor. Kötü yerde iyi yapı olamaz, iyi yapı ancak iyi zeminde yapılır. Mersin ve Adana gibi yerleşim yerleri için bu durum büyük bir sorun teşkil ediyor. Çukurova bölgesine şehir yerleştirmenin, tarıma ve geleceğe yapılan en büyük yanlış olduğunu düşünüyorum."
Ercan, Mersin’in yerleşim yeri olarak doğru bir tercih olmadığını belirterek sosyal medya üzerinden bu konuda defalarca uyarılarda bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Ercan, sözlerine şöyle devam etti: “Mersin’in yeri yanlış. 2- 3 gündür sosyal medyada paylaşım yapıyorum. Bunu insan için, halk için yapıyorum. Bilim adamı uyarır, bizim görevimiz uyarmak. Bunun ana nedeni buradaki insanların sağ kalmasının mücadelesini veriyoruz biz.