Ahmet Davutoğlu Murat Kurum'u işaret etti: Bakanın suçu yok mu?

İliç'te altın madeninde meydana gelen kaymayı gündeme getiren Ahmet Davutoğlu, "İmza atan bakanın suçu yok mu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet-Gelecek Meclis grup toplantısında Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'MISIR'LA ÖRTÜLÜ ANLAŞMALAR YAPILMIŞ OLMASI GEREKİR...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyaretini gündeme Bülent Kaya, Erdoğan'ın ziyareti sırasında Filistin'de yaşanan zulme değinilmesini beklediklerini dile getirdi. Kaya Mısır'daki darbeci hükumetten kaçarak Türkiye'ye sığınan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının da iptal edildiğini söyledi. "Biz, Siz Sisi'yi ziyaret edip normalleşirken, oradaki Müslümanlar daha rahat nefes alacak. Ve siz Mısır'ı ziyaret ederken İsrail'e karşı Filistinlilerin sesini yükselteceğinizi beklerken, bir de baktık ki maalesef tamamen Filistinlileri yalnız bırakmaya, Türkiye'ye sığınmış olan Mısırlı kardeşlerimizi yalnızlığa mahkum etmeye dair her halde bazı örtülü anlaşmalar yapmış olmanız gerekir ki bu şekilde davranıyorsunuz. Bu millet her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmuştur. Bize yakışan bu gün de hem mısırlı Müslüman kardeşlerimizi, hem Filistinli mazlumların yanında durmak İsrail'e karşı durmaktır" ifadelerini kullandı.

'MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİNİ GİYMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Kaya yerel seçimlere ilişkin de şöyle konuştu: "İktidar partisi ateşten bir gömlekken çıkardıkları 'Milli Görüş' gömleğini, yerel seçimlerde 94 ruhu diyerek tekrar giymeye çalışıyor. 'Milli Görüş' gömleği konjektöre göre giyip, çıkarılabilecek bir gömlek değildi. Hele ki yapıp ettikleri ile hukuk tanımaz rakiplerine ve düşmanlarına benzeyen kişilerin bedenine uyacak bir gömlek asla değildir. 'Milli Görüş' gömleği kendisine düşmanlık edenlere dahi adaletten başka borcu olmayanların giyebileceği bir gömlektir. 'Dün dündür, bugün bugündür' diyenlerin giyebileceği bir gömlek asla değildir. 'Rüşvet alan da, veren de melundur' diyenlerin giyebileceği bir gömlektir. 'Çalışırlar, çalmazlar, çaldırmazlar' diyenlerin giyebileceği bir gömlektir. 'Çalışırlar ama çalarlar' diyebileceklerin giyecekleri bir gömlek değildir."

'İLİÇ'TE SİYASİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMADI'

Maraş merkezli deprem nedeniyle evleri yıkılan ailelerin hala çadırlarda ve konteynerlerde kaldığına dikkat çeken Kaya, depremzedelere verilen 600 bin konuttan sadece 30-40 bininin bir sene sonra yapıldığına dikkat çekti, binlerce insanın hala söz verilen TOKİ konutlarının yapımını beklediğini söyledi.

Erzincan İliç'te yaşanan maden faciasına da değinen Kaya, ÇED raporuna rağmen madenin çalışmasına göz yuman siyasiler hakkında neden yasal bir işlem başlatılmadığını sordu. Kaya olayın üstününü kapatmaya çalışan olursa buna müsaade etmeyeceklerinin ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

'ESMA İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜNÜZÜ UNUTTUNUZ'

Ardından parti grubuna seslenen Ahmet Davutoğlu da Erdoğan'ın Mısır ziyaretini ve Sisi buluşmasını eleştirerek "Esma için gözyaşı döktüğünüzü unuttunuz" dedi. Davutoğlu, Gazze'nin sesini duyururlar ya da Refah kentine giderler diye düşündüğünü ama bunun gerçekleşmediğini söyledi.

MURAT KURUM'U İŞRET ETTİ: BAKAN SUÇLU DEĞİL Mİ?

Erzincan'ın İliç ilçesindeki madende toprak kayması sonucu 9 işçinin göçük altında kalmasından dolayı ciğerlerinin yandığını dile getiren Davutoğlu, "Bir hafta geçti, 6 asli kusurlu bulundu. Asli sorumluların unvanları operasyon direktör vekili, proses oksit müdürü, oksit operasyon baş mühendisi, oksit operasyon mühendisi, borulama şefi. Borulama şefi asli kusurlu ama oraya o maden için ÇED ruhsatı veren ya da 'ÇED gerekli değil' diye imza atan bakan suçlu değil, öyle mi? O şirketin genel müdürü, o şirketin yetkilileri suçlu değil, öyle mi? Ne zaman biz gerçek suçlu arayacağız?" diye sordu.

'40 SEÇMEN VARKEN 230 SEÇMEN KAYDI YAPILDI'

Davutoğlu, yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede ise Konya Taşkent'in Kecimen Mahallesi'nde 40 seçmen varken şimdi 230 seçmen kaydı yapıldığını açıkladı. AK Parti'nin milletin iradesinden korktuğunu dile getiren Davutoğlu, "Ne olursa olsun milli irade gerekli dersi verecektir" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)