Ahmet Davutoğlu: Milletin enflasyonu yüzde 20’nin 2-3 kat üstünde

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştiren Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, “Milletin enflasyonu yüzde 20’nin 2-3 kat üstündeyse müflis iktidarın gitme vakti gelmiştir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon rakamları değerlendirdi.

Twitter hesabından paylaştığı videoda TÜİK rakamlarının gerçek enflasyonu yansıtmadığını belirten Ahmet Davutoğlu, “Müflis tüccar eski defterleri karıştırır, müflis iktidar da enflasyon rakamlarıyla oynar! İşte bugün bir daha gördük yıllık enflasyon TÜİK rakamlarına göre tüketici enflasyonu yüzde 19,89. Gerçek böyle mi acaba?” diye konuştu.

Enflasyon rakamlarının “psikolojik eşikte bırakıldığını” söyleyen Davutoğlu, “Üretici enflasyonu ise yüzde 46,31 yani bir müddet sonra tüketici enflasyonu üretici enflasyonunu yakalar. Kaldı ki tüketici enflasyonu acaba gerçekten yüzde 19,89 mu? Yani bir türlü yüzde 20’yi bulamıyor. Psikolojik bir eşikte bırakıyorlar bu rakamları” dedi.

Gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Davutoğlu, “Ama baktığımızda süt ve yoğur yüzde 37 artmış, yumurta yüzde 47 artmış, makarna yüzde 49 artmış, margarin yüzde 50 artmış, patates yüzde 70 artmış ama onların enflasyonu yüzde 20’yi bulmuyor. Milletin enflasyonu ise yüzde 20’nin 2-3 kat üstündeyse müflis iktidarın gitme vakti gelmiştir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)