Ahmet Ağaoğlu: Sörloth'ta ilk hak Trabzonspor'undur

Almanya'nın Leipzig takımında forma giyen Alexander Sörloth'un devre arasında yeniden Türkiye'ye geleceği haberleri üzerine Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu konuştu: "Trabzonspor Kulübü, bu hakkını kullandığı takdirde Sörloth, Trabzonspor Kulübünden başka hiçbir kulübe gidemez. Bu, uzun süre tartışılarak koydurduğumuz bir maddeydi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, sezon başında Leipzig kulübüne satılan Alexander Sörloth'la ilgili basında çıkan iddialara ilişkin konuştu. Ağaoğlu, ismi Galatasaray ve Fenerbahçe'yle anılan futbolcu için "Sörloth'un Türkiye'ye kiralık veya satılık olarak gelmesi gibi bir durum söz konusu olduğu takdirde ilk hak Trabzonspor Kulübü'nündür" dedi.

'SATIŞ İŞLEMLERİ BU HAK İÇİN UZADI'

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Ağaoğlu şöyle konuştu:

"Trabzonspor Kulübü, bu hakkını kullandığı takdirde Sörloth, Trabzonspor Kulübünden başka hiçbir kulübe gidemez. Bu, uzun süre tartışılarak koydurduğumuz bir maddeydi. Hatta satışta çıkan en son pürüz de diyebiliriz buna. Bu yüzden süreç dahi uzamıştır." ifadesini kullandı.

'SÖRLOTH SAVAŞÇIDIR'

Ağaoğlu, Sörloth'un menajerinin ismi ve ülkesinin de yanlış yazıldığını dile getirdi ve şöyle devam etti: 

"Bu oyuncunun menajeri Norveçli Morten'dir. Sörloth, gittiği zaman belirli bir süre orada adaptasyon sorunu yaşayacağını biliyordu. 7-8 maç oynadı. Leipzig gibi takımda ilk 11 de hemen kendisine yer bulamadı diye dönüp başka bir takım arayışına girecek yapıda bir oyuncu değil. Sabırlı ve savaşçı bir futbolcudur. Belirli bir süre geçtikten sonra Yusuf Yazıcı gibi takımda kendisine yer bulacak olup adından söz ettirecektir. Sörloth, savaşçı bir yapıya sahip oyuncudur. Ben bu çıkan haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıttığına da inanmıyorum." 

TRABZONSPOR'DA GOL KRALI OLMUŞTU

Trabzonspor Norveçli futbolcu Alexander Sörloth'u 2019-2020 sezonunun başında İngiltere'nin Crystal Palace takımından 2 yıllığına kiraladı. İlk sezonunda Türkiye'de gol kralı olan Norveçli oyuncuya birçok Avrupa kulübü talip oldu. Sörloth'un satın alma hakkını elinde bulunduran Trabzonspor, oyuncunun sahibi Crystal Palace ve talip takım Leipzig'le masaya oturdu. Kiralık aldığı oyuncuyu satma başarısı gösteren Trabzonspor, Sörloth'un transferinden 10 milyon eurodan fazla para kazandı. (AA / HABER MERKEZİ)