Ahırkapı'da fırtınadan sürüklenen gemi karaya oturdu

İstanbul Ahırkapı'da fırtınayla sürüklenen gemi karaya oturdu. Streamline isimli kargo gemisini kurtarmak için römorkörler ve botlar Zeytinburnu sahiline sevk edildi.

Zeytinburnu sahilinde karaya oturan geminin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da etkili olan fırtına, Zeytinburnu ilçesinin Ahırkapı bölgesinde demirli bir gemiyi sürükledi. Komor Adaları bayraklı 'Streamline' isimli kargo gemisi Zeytinburnu sahilinde karaya oturdu.

Gemiyi kurtarmak için olay yerine üç kurtarma römorkörü, iki bot ile can kurtarma ve çevre ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Zeytinburnu Ahırkapı (D) bölgesinde demirli bulunan, Morini Limanı'na kayıtlı ve Komor Adaları bayraklı Streamline adlı kargo gemisinin, hava muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklendiği ve Zeytinburnu sahilinde sancak tarafından karaya oturduğu aktarıldı. 

Açıklamada, "Olay yerine ivedilikle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait üç kurtarma römorkörü, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait iki bot ile tahlisiye (can kurtarma) ve çevre ekibi sevk edilmiştir. Yapılan kontrollerde olay nedeniyle çevre kirliliği yaşanmadığı rapor edilmiştir" denildi. (AA)