Agrobay işçisi Tuncay Özkan'a seslendi: Nikah şahidiydi, takısını geri alsın

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Agrobay işçileri, CHP izmir Milletvekili Özkan'a 'sözünü tut' çağrısı yaptı: Arzu hanımın nikah şahidiydi. Söz verdi, telefonlarımı açmıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sendikalı oldukları için işten atılan, jandarmanın defalarca yerde sürükleyerek gözaltına aldığı Agrobay Seracılık işçilerinin direnişi 64. gününe girdi. 

İzmir Bergama'daki işletmenin önünden ayrılmayan işçiler, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'dan yaptıkları görüşmede verdiği sözleri tutmasını istedi. 

Özkan'ın Agrobay Seracılık Patronu Arzu Şentürk Salık'ın nikah şahidi olduğunu hatırlatan işçiler 5 hafta önceki görüşmelerinin ardından telefonlarına dahi çıkmadığını ifade etti. 

'KANUNDA YAZIYOR DA BİZ Mİ KAÇIRDIK?'

İşçileri üye olduğu Tarım-Sen'in sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda bir işçi CHP'li Tuncay Özkan'a şöyle seslendi: "Görüşmemizde telefon numaramı aldı. Ben ilettim zaten işten atıldık, Arzu hanımın da nikah şahidiydiniz. Durup dururken bir insanın yoldan geçen bir nikah şahidi olmaz. Hele bir de zenginseniz. Bizim gibi gariban olsa hadi olur. Zengin bir insan durup dururken de olmaz. Vardır bir bağları. 'Tamam' dedi. Sonra telefon numaramı aldı, aradı görüştük. Arzu hanım 'Ben hukuka göre devam ediyorum, hukuksuz bir sürecim yok' demiş. Ben de 'sendikaya üye oldu diye işten atıldı, tazminat verilmedi, maaşımız da verilmedi. Bir de Kod 46'yı yapıştırdı bize. Dedim ki 'Tuncay bey bu kanunda yazıyor da biz onu mu kaçırdık? Onlar da demiş hukuka başvursun. Dedim ki Tuncay bey siz yine bir şey yapın.' Tamam dedi ama o gün bugündür ulaşamadım maalesef, telefonlarımı açmıyor. Ben de her fırsatı değerlendireyim, buradan da söyleyeyim. Özgür Özel beye de söyledim. Tuncay bey Arzu hanıma takı takmıştır. Öyle ufak bir takı da takmamıştır. Arzu hanım bizim tazminatımızı, maaşımızı vermiyor, en azından Tuncay bey o takıyı geri alsın da bari tazminatımız olmasa da maaşımızı ödesin."

CHP'li Tuncay Özkan 17 Eylül 2023'te sosyal medya hesabından işçilerle yaptığı görüşmeyi paylaşmıştı.  

(HABER MERKEZİ)