Ağır hasta Rus bilim insanı 'vatana ihanet' suçlamasıyla tutuklandıktan 2 gün sonra öldü

Novosibirsk'de pankreas kanserinden dolayı bir hastanede tüple beslenen Dmitry Kolker isimli Rus bilim insanının, "vatana ihanet" suçlamasıyla tutuklandıktan birkaç gün sonra öldüğü iddia edildi.

Fotoğraf: TRT Haber
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dmitry Kolker isimli Rus bilim insanının "vatana ihanet" suçlamasıyla tutuklandığı, ileri evre pankreas kanseri olmasına rağmen Moskova’ya getirildiği ve geçtiğimiz gün öldüğü iddia edildi.

Moskova’daki Lefortovo Hapishanesi’ne getirildiği söylenen Kolker’in avukatı Alexander Fedulov yaptığı açıklamada, “Dün öldü. Yarın gözaltına alınmasıyla ilgili şikayette bulunacağız" dedi.

Reuters'ın haberine göre, ailesi de Kolker’in Novosibirsk kentinde bir hastanede tüple beslendiğini, ona rağmen Federal Güvenlik Servisi yetkilileri tarafından Moskova’ya götürüldüğünü açıkladı.

Ailesi, fizik ve matematik üzerine uzmanlığı olan Kolker’in daha önce bilimsel dersler verdiği Çin'deki güvenlik servisleriyle işbirliği yapmakla suçlandığını söyledi. 

Son yıllarda birçok Rus bilim insanı, hassas bilgileri yabancılara ilettikleri iddiasıyla tutuklandı ve "vatana ihanet"le suçlandı. 

Rusya’da "vatana ihanet"in 20 yıla kadar hapis cezası var. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya vatana ihanet